Home Gereedschap Decoupeerzaag kopen, het advies!

Decoupeerzaag kopen, het advies!

DELEN

Tips bij het kopen van een decoupeerzaag

Bij het kopen van een decoupeerzaag, moet je op een aantal dingen letten, maar waarop? Op die vraag proberen wij in dit artikel een goed antwoord te geven.

Welke zaag heb ik nodig?

Er zijn in de bouwmarkten en webshops veel verschillende zagen beschikbaar. Denk aan bijvoorbeeld een cirkelzaag, afkor zaag of, waarover dit artikel gaat, een decoupeerzaag. Zoek je wel de juiste machine of weet je niet welk machine geschikt is voor welke klus, lees het dan in het artikel: welke zaagmachine voor welk materiaal?

Zagen bij een decoupeerzaag

Let er bij het kopen op welke zaagjes er worden bijgeleverd. Hier kun je de keuze ook op baseren, als je al weet welke soort klussen je er mee gaat uitvoeren. Je hebt namelijk ontzettend veel verschillende zagen te koop, grotendeels in vier verschillende categorieën in te delen:

 • Figuurzagen
  Deze zagen zijn bedoeld voor heel precies werk, waarbij je erg handzaam moet zijn. Geschikt voor werk met veel hoekjes en bochtjes. Deze zagen zijn erg dun.
 • Fijne zagen
  Deze zagen zijn uitgerust met fijne kleine tanden en zijn perfect voor bijvoorbeeld; kunststof, metaal of laminaat. Hiermee zaag je niet erg snel, maar wel netjes en met weinig splinters aan de onderkant van het materiaal dat je zaagt.
 • Grove zagen
  Deze zijn geschikt voor dik materiaal, deze hebben namelijk robuuste en grote tanden die geschikt zijn voor bijvoorbeeld grote platen of hout.
 • Omgekeerde tandjes
  Bij deze zagen staan de tanden andersom, dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld in plastic of laminaat wilt zagen. Doordat de tanden andersom staan kun je vrijwel zonder splinters of haken zagen, je moet alleen wel veel druk uitoefenen.

Snoerloze decoupeerzaag of toch niet?

Bij deze keuze ligt het er veel aan hoe je de decoupeerzaag gaat gebruiken. Wanneer je erg wendbaar moet zijn en snel op verschillende plekken moet zagen, kun je het best een snoerloze decoupeerzaag kopen. Wanneer dit niet het geval is, adviseren wij bijna altijd een decoupeerzaag met snoer; hierdoor kun je altijd zonder enige moeite op volle kracht werken en is de machine vaak lichter en goedkoper.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]