Home Klussen in huis Als klussen snel-snel moet

Als klussen snel-snel moet

DELEN

De echte klusser weet het verschil tussen kant-en-klaar en maatwerk. Vooral als je aan wat oudere huizen klust, is maatwerk eerder regel dan uitzondering. Goed om te weten dat je ook maatwerk steeds beter uit kunt besteden. Blijft er meer tijd over voor overige klussen.

Op je gemak klussen

Sinds televisieprogramma’s als Help mijn man is klusser lijkt het wel of alles maar snel-snel moet. Op je gemak een woning helemaal naar je zin maken, is er niet meer bij. Het liefst willen mensen binnen een week weer klaar zijn. Niet altijd even haalbaar! Maar door maatwerkklussen uit te besteden, gaat het in elk geval wel sneller. Voorkom je waarschijnlijk dat John Williams ineens op de stoep staat.

Rolgordijnen op maat

Een klus die je prima kunt uitbesteden is het maken van handig op maat gemaakte rolgordijnen. Het lijkt een klusje van niks, maar voor je het weet ben je een uur verder. In dat uur kun je ook het sanitair aangesloten hebben op de riolering. Rolgordijnen kun je in standaardmaten kopen, maar gelukkig kun je ze ook zelf samenstellen. Check wel vooraf of je de juiste rolgordijnen aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld verduisterende gordijnen willen of alleen een beetje voor de sfeer. Denk ook na over de gewenste bediening en kleur. Alleen met uitzoeken ben je eigenlijk al best veel tijd kwijt. Laat het op maat maken dan maar aan een ander over.

Beginnerstips

Nu gaan we er met het voorbeeld van zelf aansluiten van sanitair vanuit dat je een ervaren klusser bent. Maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk. Vaak is ervaring handig, maar niet essentieel. Het is dan wel gemakkelijk als je je even inleest. Zo zijn er eenvoudige tips die je het klussen makkelijker maken. Dat je voor het schilderen eerst moet ontvetten bijvoorbeeld. Of dat je met een kurkentrekker prima pluggen uit de muur haalt. Kun je aan het eind van de klusdag gelijk met zijn allen een flesje wijn opentrekken. Proost!

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]