Home Tuin Creëer een buitenkeuken voor echte levensgenieters

Creëer een buitenkeuken voor echte levensgenieters

DELEN

Het is weer zomer! De afgelopen weken zijn we al getrakteerd op prachtig weer in eigen land en dat kan maar 1 ding betekenen: lekker buiten tafelen! De afgelopen jaren hebben we steeds meer gemerkt dat de tuin een verlengstuk van de woning wordt. De tuin wordt aangekleed met accesoires, is van alle gemakken voorzien en slechts 1 ding ontbreekt nog: de keuken. Waar de meeste Nederlanders al beretrots zijn met een iets grotere gasbarbecue dan gemiddeld, willen sommige mensen toch wel wat meer. Een buitenkeuken is de oplossing! Compleet met koelkast, stromend water en van alle gemakken voorzien. Hoe mooi zou dat zijn deze zomer? In dit artikel leggen we je in 3 simpele stappen uit hoe jij een prachtige buitenkeuken creëert voor de echte levensgenieters.

Stap 1: het ontwerp

Allereerst is belangrijk om aandacht te besteden aan het ontwerp van de buitenkeuken. Bedenk wat voor jou belangrijk is en wat er echt niet mag ontbreken in de keuken. Bekijk uiteraard wel of dit ook realistisch is en wat er voor nodig is om dit te bewerkstellen.

Stap 2: tref voorbereidingen

Als het ontwerp uiteindelijk op papier staat kan je aan de slag gaan met de voorbereidingen. Allereerst is het van essentieel belang dat je de juiste locatie vindt voor de buitenkeuken. Vaak is het handig als deze in de buurt van het huis staat, zodat eventuele waterleidingen makkelijk doorgetrokken kunnen worden. Let er tevens op dat de ondergrond in goede conditie is. Als er te weinig draagkracht mogelijk is, is het soms verstandig om een vlonder te plaatsen. Bij het kiezen van de materialen voor de buitenkeuken is het belangrijk dat je bedenkt welke uitstraling jij prettig vindt. Elk materiaal is weer anders in gebruik en geeft de keuken een andere dimensie. Bovendien is het belangrijk dat je gaat denken aan een overkapping. Of de keuken een stevige dakconstructie nodig heeft is vooral afhankelijk van de apparaten in de keuken. Vind je het lastig om zelf de knoop door te hakken in de bovenstaande keuzes? Vraag dan een professional om advies.

Stap 3: kies je voor een open of gesloten buitenkeuken?

Als laatste moet je bepalen hoe de opstelling van de buitenkeuken wordt. Wil je een specifiek uitzicht vanaf de keuken, is het belangrijk dat deze open en toegankelijk blijft, wil je deze juist geheel afgesloten hebben? Denk er wel aan dat je bij een afgesloten keuken moet denken aan ramen, deuren en eventueel een afzuigsysteem.

Weet jij al hoe jouw buitenkeuken er uit moet komen te zien? Ben je klaar om je droom van kokkerellen onder de warme zon uit te laten komen? Ga dan opzoek naar een professional die samen met jou je droom kan verwezenlijken. Ben jij klaar voor het echte buitenleven?

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]