Home Klussen in huis Een huis vol sfeer

Een huis vol sfeer

DELEN

Om je prettig te voelen in je eigen woning is het belangrijk om sfeer in huis te halen. Het is lastig om dit allemaal direct voor elkaar te krijgen wanneer je bijvoorbeeld net in het huis bent komen wonen. Toch dragen een aantal aspecten enorm bij aan de sfeer. Hieronder wat tips!

Natuurproducten

Allereerst dragen producten met een natuurlijk element enorm bij aan sfeer. Denk bijvoorbeeld aan meubels die zijn vervaardigd uit hout, vloerkleden van schapenvacht en lampen van riet. Er is van alles mogelijk, dus geef er je eigen draai aan. Je zult zien dat je na verloop van tijd een mooie mix hebt van strak en natuurlijk.

Planten

In het verlengde van de natuurproducten staan de planten. Als enorme planten liefhebber staat mijn huis vol met planten. Van planten met grote bladeren tot planten die een weer speelsere uitstraling hebben, sfeer haal je er sowieso mee in huis! Mocht je nou niet echt beschikken over groene vingers, dan kun je er altijd voor kiezen om nep planten in huis te halen.

Persoonlijke elementen

Verder kunnen persoonlijke elementen erg bijdragen aan de sfeer in een woning en het zogenoemde ‘thuis voelen’. Kies bijvoorbeeld voor fotolijsten met persoonlijke foto’s erin of plaats leuke souvenirtjes in huis die je gekocht hebt tijdens een bijzondere reis of mooie vakantie. Onder persoonlijk versta ik ook zelfgemaakte dingen. Dit maakt jouw huis uniek en persoonlijk.

Sfeerhaard

Nog een manier om sfeer in huis te brengen is met behulp van een sfeerhaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houtkachel van Jacobus of een gashaard van Dru. Bij een houtkachel worden naast de ogen door een mooi vuurbeeld, ook nog de neus en de oren geprikkeld. Wat is er lekkerder dan een kopje thee drinken wanneer het buiten koud is en te staren naar het vuurbeeld terwijl de geur van verbrand hout je neus binnen dringt? Een gashaard brengt daarentegen gemak.

Kaarsen

Tot slot dragen kaarsen bij aan de sfeer in je woning. Bolsius kaarsen, waxinelichtjes, kaarsen in houders, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Wanneer je kaarsen aan hebt krijgt jouw woning direct een romantische en gezellige uitstraling.

Kortom, om een sfeervolle woning te hebben is er niet veel verandering nodig. Een paar kleine aanpassingen kunnen een wereld van verschil maken. Ben jij klaar voor de winter?

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]