Home Klussen in huis Een energiezuinige woning helpt met het verlagen van energiekosten

Een energiezuinige woning helpt met het verlagen van energiekosten

DELEN

Ieder huishouden zou het liefste lagere energiekosten willen hebben. Daarbij komt dat de maatschappij steeds groener wordt. Het vinden van de goedkoopste energieleverancier is de eerste stap om te besparen, maar een zuinig huis is misschien nog wel veel beter. Daarom worden er in steeds meer huizen aanpassingen gemaakt waardoor er minder energie wordt verbruikt. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Vooral handige klussers kunnen deze aanpassingen zelf doen, waardoor het niet duur hoeft te zijn om een woning energiezuinig te maken. Maar wat zijn de mogelijkheden die huiseigenaren en huurders hebben om een woning zo zuinig mogelijk te maken? De mogelijkheden variëren sterk, van groot en ingrijpend tot kleine aanpassingen die in enkele minuten zijn geregeld. Hierdoor is het zelfs voor onervaren klussers mogelijk om te besparen op energiekosten. Door slim en effectief met energie om te gaan worden de portemonnee en de natuur allebei gespaard.

Tochtstrips: kleine aanpassingen in huis
Iedere verandering kan klein beginnen, en dat geldt ook voor aanpassingen binnenshuis. Steeds meer huishoudens maken de keuze om tochtstrips aan te brengen. Vooral in oudere huizen kan er veel tocht ontstaan waardoor er door naden en kieren onnodig veel koude lucht binnenkomt. In de wintermaanden zorgt dit voor een temperatuur die alleen maar daalt in plaats van geleidelijk oploopt. De warme lucht stroomt langzaam uit de woning waardoor er nog meer energie nodig is om een prettige temperatuur aan te houden. Door tochtende plekken bij deuren en ramen af te sluiten kan dit probleem verholpen worden. Tochtstrips helpen tegen het ontsnappen van warmte en het binnenkomen van koude lucht, terwijl deurdrangers ervoor zorgen dat deuren sluiten als je deze zelf niet dichtdoet.

Huis isoleren
Huiseigenaren die graag een grondige aanpak zoeken voor het verminderen van hun energieverbruik kunnen ervoor kiezen om de isolatie van de hele woning aan te pakken. Nieuwbouwhuizen zijn over het algemeen voorzien van de beste isolatie, aangezien deze woningen zijn gebouwd met het oog op duurzaamheid en energiebesparing. Oudere woningen zijn vaak nog niet voorzien van de beste isolatiematerialen, waardoor het vaak niet verkeerd is om hier wat extra aandacht aan te besteden. Je kunt verschillende delen van de woning isoleren, zoals de vloer, de wanden, de gevel, maar ook met glas kun je de woning isoleren.

Voordelige energieleverancier
Besparen op energie bestaat uit twee delen: minder energie verspillen en tegelijkertijd goedkope energie gebruiken. Aanpassingen in huis helpen met het eerste deel en het tweede deel kan op verschillende manieren bereikt worden. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen te laten installeren. Dit is in eerste instantie een investering, maar na verloop van tijd leveren deze panelen alleen maar winst op. Wanneer de zon schijnt is elektriciteit dankzij deze panelen vrijwel gratis. Het feit dat zonnepanelen ook een ontzettend milieuvriendelijke oplossing zijn, speelt voor veel mensen een grote rol in de keuze voor de panelen. Wie op een andere manier op energie wil besparen, kan ervoor zorgen dat ze zijn aangesloten bij de goedkoopste energieleverancier. Er zijn verschillende vergelijkingssites te vinden die helpen met het uitzoeken van de meest voordelige energieleverancier. Hierdoor is het voor iedereen inzichtelijk hoe er gemakkelijk bespaard kan worden op de energiekosten.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]