Home Klussen in huis Gereedschap om dakgoot schoon te maken

Gereedschap om dakgoot schoon te maken

DELEN

Het schoonmaken van je dakgoot, niet perse het leukste klusje, maar wel erg belangrijk. Ook is er niet een manier voor het schoonmaken van je dakgoot, maar zijn er heel veel manier om dit te doen. Zo zijn er ook verschillende gereedschappen voor het schoonmaken van de dakgoot, we bespreken ze hieronder.

Dakgoot schep

Dit is een van de simpelste gereedschappen voor het schoonmaken van je dakgoot. De dakgoot vorm maakt voor deze ook niet uit. Het werkt effectief en gemakkelijk. Een nadeel kan zijn dat je niet heel ver kan rijken met dit stuk gereedschap. Moet je bij een hoge dakgoot, dan kan het zijn dat je wel heel vaak je ladder moet verplaatsen.

Steel dakgootreiniger


Dit is onze favoriet, een erg gemakkelijk en goedkoop product om je dakgoot schoon te maken. Deze steel kan toch 2,5 uitschuiven, waardoor je ver kan rijken met deze manier van schoonmaken. Het werkt daarom ook veilig en je kan snel en gemakkelijk vuil en bladeren uit de dakgoot halen. Na het gebruik kan je deze steel makkelijk inschuiven en weer opbergen. 

dagkoot reinigen

Dakgoot beschermers


Dit is niet echt gereedschap om je dakgoot schoon te maken, maar om je dakgoot schoon te houden. Je zorgt ervoor dat je regenpijp niet verstopt raakt door het vuil wat zich tussen de schoonmaak beurten door verzameld in de dakgoot. Bladeren, vuil takken of mos kan met deze simpele regenpijp beschermers uit de regenpijp. Bij het schoonmaken is het slim om deze twee beschermkapjes even uit de dakgoot te halen, het vuil eraf te kloppen en daarnaar weer terug plaatsen boven de regenpijp. Onze mening is dat deze beschermkapjes niet kunnen ontbreken in je dakgoot! Het kan je veel gezeur schelen, want een verstopte regenpijp kan voor nare situaties zorgen!

[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.8/5]