Home Koophulp Heeft u al eens gedacht aan zetwerk plastisol?

Heeft u al eens gedacht aan zetwerk plastisol?

DELEN

Wanneer u een nieuw dak plaatst moet u ook nadenken over de dakafwerking. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want met veel keuzemogelijkheden tussen materialen, dikte, afwerking en kleuren kan dit nog lastiger zijn dan u denkt. Ook is niet elk materiaal geschikt voor elke dakafwerking. En hebben alle materialen natuurlijk hun eigen voor- en nadelen. Veel mensen zijn wel bekend met ‘standaard’ materialen, zoals aluminium of lood op maat. Maar heeft u al eens gedacht aan zetwerk plastisol? Dit is een opkomend materiaal dat vrijwel alleen maar voordelen kent.

Wat houdt zetwerk plastisol in?

Plastisol is een staalplaat die een kunststof coating heeft van glasvezel versterkt polyester. Het laat zich gemakkelijk zetten waardoor nagenoeg elk detail gerealiseerd kan worden. Ook wordt het vrijwel naadloos gemonteerd. Hierdoor bent u verzekerd van een perfect eindresultaat. Zetwerk plastisol wordt voornamelijk gelijmd maar mocht het toch zo zijn dat het met schroeven gemonteerd moet worden, gebeurd dit met RVS schroeven in de kleur van het materiaal. De schroeven zijn hierdoor bijna niet zichtbaar. Met een keuze uit ruim 36 kleuren is er altijd voor ieders wens een kleur beschikbaar. Tevens verlengt de coating ook nog de levensduur van het materiaal.

Toepassing van Zetwerk Plastisol.

Naast zetwerk op maat wordt Plastisol ook toegepast voor dakafwerking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boeiboorden, afdekkappen en daktrimmen. De vraag naar plastisol is in de afgelopen jaren flink gestegen. Dit komt door de unieke en gebruiksvriendelijke eigenschappen die plastisol heeft. Zo is het erg onderhoudsvrij, is het bestand tegen kromtrekking en aantasting van schimmels, geheel roestvrij en zijn schades makkelijk te herstellen. Ondanks dat u in principe geen omkijken meer heeft naar het onderhoud, wordt toch aangeraden om regelmatige met een vochtige doek over het materiaal te gaan. Zo behoudt u het hoogwaardige resultaat dat plastisol geeft.

Zoekt u dakmaterialen voor een plat dak?

Wanneer u opzoek bent naar dakmaterialen voor een plat dak komt hier meer bij kijken dan alleen de dakbedekking. Tegenwoordig word EPDM vrijwel altijd gebruikt voor een plat dak. Echter moet u rekening houden met de juiste dakafwerking. Denk hierbij aan een daktrim. Deze beschermt uw dak tegen lekkages en het wegwaaien van de dakbedekking. Wanneer u deze niet plaatst is de kans groot dat er ruimte ontstaat tussen de onder- en toplaag en de dakisolatie. Dit heeft als gevolg dat de kans op lekkages verhoogt en dat uw dakbedekking sneller slijt.

Vragen of meer informatie?

Heeft u nog vragen of plastisol en de toepassing ervan? Of wilt u meer informatie? Ga dan langs bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een expert u voorzien van de juiste informatie over materialen. En er kan een passend advies worden gegeven.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]