Home Koophulp Koophulp bij het aanschaffen van zonnepanelen

Koophulp bij het aanschaffen van zonnepanelen

DELEN
zonnepanelen hulp bij kopen

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit ons land en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Duurzaamheid wordt steeds meer een belangrijke factor in ons leven. Kunnen we de toekomst van onze kinderen en (achter)kleinkinderen nog wel waarborgen? Uit onderzoek blijkt dat onze huidige grondstoffen over niet al te lange tijd uitgeput raken als we zo door blijven gaan met leven. Een goed moment dus om aan de slag te gaan met externe energiebronnen. Wist je dat zonnepanelen je tevens zo’n 75% per jaar schelen aan energiekosten? Dan spreken we over honderden euro’s per jaar! Advies en tips nodig bij de aanschaf van zonnepanelen? Lees dan gauw verder.

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een flinke uitgave. Een gemiddeld gezin heeft ongeveer 10 zonnepanelen nodig om genoeg energie op te wekken. Dit kost gemiddeld zo’n 7.000 euro exclusief installatiekosten. Voor veel mensen is dit al gauw een reden om geen zonnepanelen aan te schaffen. Ondanks de hoge aanschafkosten kan je echter heel veel besparen op langer termijn. Na ongeveer 5 tot 10 jaar haal je de aanschafkosten er weer uit en vanaf dan houd je honderden euro’s per jaar over. Daarnaast wek je ook nog eens ‘schone’ energie op, wat enorm goed is voor het milieu.

  • Wist je dat je als ondernemer het gehele btw-bedrag van de aanschaf kan terugvragen aan de Belastingdienst? Je hoeft hiervoor enkel een speciaal formulier in te vullen en vervolgens kijkt de Belastingdienst of je in aanmerking komt voor deze regeling.
  • Wil je als bedrijf zonnepanelen aanschaffen? Dan heb je vaak recht op subsidies die de koop opeens wel heel aantrekkelijk maken.

Voordelen zonnepanelen

  • Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij: schrobben op het dak is helemaal niet nodig, enkel een emmertje water eroverheen gooien is voldoende om de panelen schoon te houden.
  • Met zonnepanelen draag jij je steentje bij aan het milieu. Zo zorgen we samen voor een fijne toekomst voor ons nageslacht.
  • Zonnepanelen zijn een eenmalige uitgave: na enkele jaren heb je de aanschafkosten weer terugverdiend en vanaf dan bespaar je enkel nog geld door de lage energiekosten.
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]