Home Klussen in huis Low budget tips voor het stijlvol inrichten van je studentenkamer

Low budget tips voor het stijlvol inrichten van je studentenkamer

DELEN

De tijd van je leven is aangebroken: het studentenleven. Daar hoort uiteraard ook een enorm gave studentenkamer bij. Heb je daar op dit moment echt de financiële middelen niet voor? Niet getreurd! Ook als je budget eigenlijk weinig toe laat is het mogelijk om je studentenkamer stijlvol en chique in te richten. Alles wat je nodig hebt is een klein beetje inspiratie en een vleugje creativiteit.

Tweedehands meubels

Wie zegt dat je alles nieuw moet kopen om een stijlvolle studentenkamer te creëren? Het is misschien een zoektocht, maar op tweedehands websites kun je vaak ware schatten vinden voor een leuke prijs. Ook kun je ervoor kiezen om kringloopwinkels of markten af te struinen naar leuke koopjes. Geef je ogen de kost en laat jezelf niet afschrikken als een meubelstuk wel jouw smaak is, maar er gewoon niet zo mooi meer uitziet. Een beetje schuren en een nieuwe laag verf doet al gauw wonderen.

Hergebruik oude meubels

Bekijk eerst wat je zelf nog in huis hebt voordat je gaat zoeken naar nieuwe meubels en accessoires. Hierbij geldt: hoe creatiever, hoe beter. Zelfs oude meubels die geen functie meer hebben, kunnen in jouw studentenkamer een eigen, belangrijke rol spelen. Ga ook eens op zoek naar oud restafval, zoals oude pallets. Daar kan je een heel leuk bijzettafeltje, salontafel of zelfs bed van maken! Dat past ook nog eens in diverse, populaire woonstijlen. Met creatief denken kom je al heel ver en je bespaart er ook nog eens honderden euro’s mee. Hier lees je andere bespaar tips!                                             

DIY: wees creatief!

Het is uiteraard enorm verleidelijk om grote woonboulevards af te struinen en de mooiste design meubels en accessoires aan te schaffen. Maar wist je dat je zelf ook een hand kan hebben in het stijlvol maken van je studentenwoning? En dat hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten! Op internet kan je talloze DIY’s vinden en als je goed rondkijkt zie je ook heel veel tips voor de studentenkamer. Ga gewoon zelf aan de slag om je studentenkamer niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens zeer persoonlijk te maken!

Onderhandel over de prijs

Ga je toch voor nieuwe meubels? Vergeet dan niet om te onderhandelen met de winkelier. Zij krijgen vaak een bepaalde marge waarin ze mogen onderhandelen. Als je het niet probeert moet je sowieso de volle mep betalen. Niet geschoten is altijd mis!

Vergeet de inboedelverzekering niet!

Ondanks dat je nu misschien denkt dat je studentenkamer echt niet heel veel waardevols bezit is het toch belangrijk dat je een inboedelverzekering aanschaft. Denk alleen maar aan je laptop, telefoon, en televisie. Deze staan bijna in elke studentenkamer en het zou toch ontzettend zonde zijn als zulke waardevolle spullen worden gestolen? Gebruik hiervoor een speciale inboedelverzekering voor studenten, deze zijn erg goedkoop en bieden voldoende bescherming als je te maken krijgt met diefstal of vernieling.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]