Home Klussen in huis Meubels weer als nieuw

Meubels weer als nieuw

DELEN
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steeds meer mensen zijn duurzaam bezig en dat is natuurlijk goed. Helaas gooien we nog steeds meer spullen weg en zijn we richting een wegwerpmaatschappij gegaan. Besparen kan op verschillende manieren. Stel je wilt nieuwe meubels en je twijfelt tussen iets opknappen en kopen. Wat doe je dan? Een nieuwe trend die langzaam opkomt is het opknappen van meubels.

Veel mensen houden ervan om zelf dingen te maken, ook wel DIY (doe-het-zelf) genoemd. Men had eerder het gevoel om meubels na een paar jaar te vervangen. Door bijvoorbeeld een houten tafel te vervangen door wat anders. Of leren bankstellen die weggedaan worden naar de kringloopwinkel. Wellicht mede door de vele woon progamma’s op tv. Dit is zonde, want als je een beetje handig bent kun je dit soort meubels een nieuw leven in blazen. Niet alleen bespaar je hiermee geld, maar ook je omgeving. Geef je kast of tafel een likje verf of lak. Je zult zien dat je met weinig geld of budget toch iets moois kunt creëren voor je woonkamer wat past voor de trend van het jaar.

Met behulp van social media is een nieuwe vorm van delen ontstaan. Via het internet kun je snel in contact komen met mensen die spullen gratis weggeven. Je leest het goed, gratis.  Nu denk je bij je zelf, dat zijn allemaal oude of kapotte spullen die niemand wilt hebben. Zeker niet. Je komt er van alles tegen, ook spulletjes van de Ikea die mensen wegdoen zoals een bed, kasten of meubels.

Een andere goede manier is om te wachten tot een grote actie dag, zoals Black Friday.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]