Home Klussen in huis Nieuwe vloer uitkiezen? Dit zijn de 5 meest gekozen vloeren!

Nieuwe vloer uitkiezen? Dit zijn de 5 meest gekozen vloeren!

DELEN

De vloer is de basis van elk interieur. Het is dan ook belangrijk dat deze basis zorgvuldig wordt uitgekozen. Wil jij binnenkort een nieuwe vloer aanleggen in huis, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. De keus van vloeren is ontzettend divers. In deze blog vertellen we je meer over de 5 meest gekozen vloeren in Nederland en geven we je enkele tips voor het combineren van deze vloer met jouw interieur.

De visgraatvloer

De visgraatvloer wint de afgelopen jaren enorm aan populariteit. Deze bijzondere vloer wordt gelegd in de vorm van een visgraat. Dit vraagt om een bijzondere legtechniek. Het is dan ook niet aan te raden om deze vloer zelf te leggen. Laat dit door een professional doen of door iemand die dit al eerder heeft gedaan. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat. Deze vloer is te combineren met elk interieur en staat bekend om zijn tijdloze uitstraling. Dit in combinatie met zijn lange levensduur, maakt de visgraatvloer een populaire en duurzame keuze.

Laminaat

Laminaat is al jarenlang de meest gekozen vloer in Nederland. Dit heeft vooral te maken met de enorme veelzijdigheid van laminaat, maar ook de relatief lage prijs is iets wat voor veel mensen doorslaggevend is. Laminaat is te combineren met vrijwel elk interieur. Laminaat kan je samenstellen in verschillende kleuren en maten, waardoor je eindeloos kunt variëren tot je de juiste keuze voor jouw interieur hebt gemaakt.

PVC vloer

PVC vloeren staan bekend om hun strakke en tijdloze uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens enorm sterk en kunnen ze gemakkelijk tegen een stootje. Het voordeel van PVC is dat deze vrijwel onderhoudsvrij is en binnen elk interieur past. Bovendien is de PVC vloer verkrijgbaar in meerdere kleuren en afwerkingen, waardoor je altijd wel een geschikte kandidaat vindt om jouw interieur mee te verrijken.

Houten vloeren

Houten vloeren kunnen uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Deze zijn al sinds mensheugenis enorm populair en geven de woning een natuurlijke en karakteristieke uitstraling, de uitstraling die enkel hout aan jouw interieur kan geven. Houten vloeren passen perfect bij de Scandinavische- en landelijke woonstijl.

Vloerbekleding

Vloerbekleding moest enkele jaren terug plaats maken voor de gladde vloeren. Gelukkig is dat anno 2018 helemaal niet meer het geval. We genieten opnieuw van de veelzijdigheid van vloerbekleding en omarmen de voordelen die dit brengt. Vooral in de slaapkamers kan vloerbedekking eigenlijk niet meer ontbreken.

[Totaal: 3    Gemiddelde: 5/5]