Home Klussen in huis Nieuwste trend: betonlook in de badkamer 

Nieuwste trend: betonlook in de badkamer 

DELEN

De industriële look is al jarenlang ontzettend populair, maar wist je dat we deze ook steeds vaker zien in badkamers? Niet op dezelfde manier als binnen het wooninterieur, maar op een enorm spectaculaire wijze: deze badkamers met een betonlook. De betonlook in de badkamer is echt helemaal ‘in’ anno 2019. Maar hoe geef je jouw badkamer deze uitstraling en welke materialen kan je daarvoor gebruiken? Dat lees je in dit artikel! 

Maak gebruik van betonstuc 

Om een badkamer in betonlook te hullen is het belangrijk dat je over de juiste materialen beschikt. Voor het beste resultaat adviseren wij om betonstuc te gebruiken. Dit is een soort pleistermateriaal op basis van cement en kunsthars. Dit pleistermateriaal kan je helemaal zelf aanbrengen. Hier is geen extra kennis voor nodig, daardoor is het een prettig materiaal om jouw badkamer zelf een make-over mee te geven. Nadat de betonstuc in dunne lagen op de muren is aangebracht, moet je deze nabehandelen met een speciale coating. Hierdoor zullen de muren geheel waterdicht zijn. Je bent bovendien niet altijd gebonden aan de grijstinten van beton. Ook roodachtige natuurtinten en zandtinten zijn mogelijk. Hierdoor geniet je altijd voor een passende oplossing voor jouw badkamer. 

Kies voor betonlook tegels 

Om de betonlook helemaal compleet te maken, kan je er ook nog voor kiezen om betonlook tegels aan te schaffen. Hiermee kan je de ultieme betonlook in jouw badkamer te realiseren. Betonlook tegels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Vraag eventueel om advies in de winkel om zo de juiste tegel te vinden. Eventueel kun je nog extra inspiratie opdoen op Pinterest.

Hou tevens rekening met het resterende badkamerinterieur. Vooral zwarte en strakke badkamermeubels passen uitstekend bij deze stijl. Door de juiste combinatie te maken tussen meubels en accessoires, maak jij van jouw badkamer één chic geheel! Een heerlijke plek om te ontspannen na een lange dag werken. Lang leve de betonlook! 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]