Home Koophulp Nieuwste trend: LED verlichting in de tuin

Nieuwste trend: LED verlichting in de tuin

DELEN

Binnenshuis schakelen steeds meer mensen over op LED verlichting maar wist je dat dit ook voor buiten de meest duurzame oplossing is? Nu de zomer weer om de hoek komt kijken en de avonden steeds langer en warmer worden is er niet fijner dan te kunnen genieten van een heerlijke sfeer in de achter- of voortuin. Maar wat voor verlichting past er eigenlijk bij een moderne tuin en waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf hiervan? In dit artikel delen we enkele tips die je nodig hebt bij het aanschaffen van de perfecte verlichting buitenshuis.

Welke LED verlichting is geschikt buitenshuis?

Ben je al jaren over op LED verlichting binnenshuis en wordt het nu echt wel tijd om de lampen buitenshuis te vervangen, maar weet je niet goed welke lampen daarvoor geschikt zijn? Wij gingen op onderzoek uit.

  • Grondspots LED: grondspots zijn de ultieme sfeermaker voor vrijwel elke tuin. Ze zijn niet alleen geschikt voor het creëren van een aangename sfeer in de tuin, maar helpen je ook om te zien waar je loopt in het donker. Veel mensen kiezen deze optie dan ook in hun voortuin om zo een duidelijk pad aan te geven. Dit geeft de tuin niet alleen een luxe uitstraling, maar voorkomt ook vervelende ongelukken.

  • Staande armaturen: staande armaturen worden het meest gebruikt in de tuin. Dit omdat ze enorm veel licht kunnen dragen en hierdoor zeer functioneel zijn. Deze optie wordt vaak gebruikt als basisverlichting in de tuin, waar we bij spots vooral zien dat ze als sfeermaker gebruikt worden.

  • LED prikspots: deze spots zijn zeer gemakkelijk in de tuin te bevestigen, doordat ze simpelweg ‘geprikt’ kunnen worden in de aarde of het gras. Hierdoor zijn ze tevens gemakkelijk te verplaatsen als er tijdelijk extra licht nodig is op een specifiek punt in de tuin.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van LED verlichting buitenshuis rekening te houden met de kwaliteit van de armatuur. Deze moet immers waterdicht zijn om nare ongelukken en kortsluiting te voorkomen. Zorg er daarom altijd voor dat je rekening houdt met het vochtige klimaat van je tuin, alvorens je een lichtbron aanschaft. We raden dan ook aan om voor speciale buitenverlichting te kiezen, zodat je er zeker van bent dat deze goed bestand zijn tegen het wisselvallige weer van ons kikkerlandje.

Voordelen van LED verlichting buitenshuis

LED verlichting kent talloze voordelen. Het belangrijkste voordeel voor veel mensen is dat deze lampen zeer energiezuinig zijn en daardoor bijdragen aan een schoner milieu. Daarnaast beschikken LED lampen ook nog eens over een zeer lange levensduur, waardoor je op langer termijn een stuk goedkoper uit bent.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]