Home Gereedschap Plaatsen van een schutting

Plaatsen van een schutting

DELEN
Schutting plaatsen

Wanneer je jouw tuin wil afschermen of afbakenen is een schutting plaatsen de oplossing, dit hoeft niet heel moeilijk te zijn en kun je in principe zelf als je een beetje handig bent. Het kan wel een zware klus zijn, maar ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Dit komt omdat de materialen voor een schutting vaak best zwaar zijn. Voor een klus als een schutting plaatsen heb je zowel elektrisch als handgereedschap nodig. Het belangrijkste om als doel te hebben bij het plaatsen is een stevige, duurzame en stabiele schutting plaatsen.

Afmetingen schutting

Een handige tip bij het achterhalen van de afmetingen die je nodig hebt voor je schutting is het gebruik van de gegevens van het kadaster. Wanneer je in een huurhuis woont, dan kun je deze gegevens vaak verkrijgen via een woningbouw vereniging. In sommige buurten zijn er bepaalde regels voor de hoogte van de schutting, hier heb je dan een maximum in, een minimum komt daarentegen nooit voor. Je mag de schutting dus zo laag maken als je zelf wilt. Vaak is het aan te raden om voor het plaatsen van je schutting dit even met je buren te overleggen, misschien willen zij dezelfde schutting of plaats je de schuttingen tegen elkaar aan.

Stabiele schutting

Een stabiele schutting is erg handig in Nederland, vooral omdat het af en toe hard kan stormen. Op zulke momenten heb je niets aan een instabiele schutting. Zowel de plaatsing en de het materiaal is belangrijk voor een stabiele schutting, vuurhouten palen die minimaal vier meter de grond in worden geslagen zijn aan te raden. Als materiaal is vuurhout niet hoogsnoodzakelijk, ook ander stevig hout is goed te gebruiken om een stevige schutting neer te zetten.

Kosten

Bij het berekenen van de kosten bij een schutting, is het van belang niet alleen het hout en de palen mee te rekenen, maar bijvoorbeeld ook de schroeven, eventuele metalenkapjes voor bij de palen en het eventuele huren van gereedschap. Op deze manier kom je achteraf niet nog voor een hoger kosten plaatje te staan.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]