Home Klussen in huis Slimme manieren om kabels te verbergen

Slimme manieren om kabels te verbergen

DELEN

Een opgeruimd huis is het lekkerste wat er is. We maken als Nederlanders veel schoon en ruimen als het kan ook vaak op. Echter, is het toch altijd een groot probleem om televisiekabels weg te werken. Hieronder geven wij een paar slimme oplossingen omtrent het wegwerken van kabels.

Draadloos

Klinkt voor de handliggend, maar tegenwoordig kan je veel apparaten draadloos aansluiten. Denk aan je tv verbinding, je internet. Dit gaat dan via je elektriciteitsnetwerk van je huis, heel gemakkelijk. Je koopt een setje, die doe je in de stopcontacten die met elkaar verbonden zijn door het elektriciteitsnetwerk en je bent er!

Een kabelgoot

Of het nu je tv is of je scherm op je bureau met bijbehorende randapparatuur. Dan is een kabelgoot wellicht iets voor jou. Met een kabelgoot zorg je ervoor dat de kabels niet in het zicht liggen, maar in de kabelgoot. De kabelgoot hang je achter of onder je bureau of tv meubel. Hierin verstop je alle kabels, maak deze met tie rips vast en het is al een stuk opgeruimder. Bekijk hier de kabelgoot van Elektrobode.nl.

Stopcontacten

Omdat veel oude huizen niet veel stopcontacten hebben of stopcontacten op de plekken waar we zien nodig hebben. Maar, juist niet waar we de stopcontacten wel nodig hebben. Vaak gebruiken we dan de oplossing van stekkerdozen, maar stekkerdozen maken de troep eigenlijk nog erger. Een goede oplossing is dan een stekker box, zoals je hieronder ziet. Deze stekker boxen hebben dezelfde functie als een stekkerdoos, alleen is die dan mooi afgesloten. Ze zijn in veel verschillende kleuren en formaten te koop. Hieronder een kleine selectie.

Dwars door de muur of vloer

Heb jij je apparatuur in de televisiekast opgeborgen, maar heb jij nog een probleem met het wegwerken van de kabels naar de kast toe? Dan hebben wij hieronder een mooie oplossing. Het doorgeef luikje, zoals wij het noemen! Een set van Marmitek: De zender plaats je naast je tv-ontvanger. Waarna je de ontvanger naast de bank zet, waar je de afstandbediening het meest gebruikt. De ontvanger vangt het signaal op en geeft het door aan de zender die naast je tv-ontvanger staat. Zo kan je heel gemakkelijk alles in de kast wegwerken of achter de muur. En toch je afstandsbediening gebruiken.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 2/5]