Home Koophulp Tips voor het aanschaffen van een hot tub

Tips voor het aanschaffen van een hot tub

DELEN

Hot tubs zijn tegenwoordig enorm populair. Deze karakteristieke houten badkuipen ademen één en al sfeer en maken van je tuin een heus wellness paleisje. Om je te helpen met het kiezen van de hot tub die al je dromen laat uitkomen, geven we je hier een aantal tips.

Het is vaak wat meer werk om een hot tub te bezitten dan om een spa of jacuzzi te bezitten. Hot tubs zijn namelijk gemaakt van hout, een natuurlijk materiaal. Dit hout heeft het juiste onderhoud nodig, aangezien het in aanraking komt met water. Doordat het hout nat wordt, kunnen bacteriën zich makkelijker hechten, waardoor er op de wanden een geleiachtige substantie kan ontstaan. Dit is uiteraard te voorkomen door bijvoorbeeld een filter te plaatsen of door iedere week het water te verversen. Maar je kunt ook een hot tub aanschaffen met een kunststof binnenwand.  

Kunststof binnenwand

Kunststof heeft een veel langere levensduur dan hout en is ook een stuk eenvoudiger schoon te houden. Vandaar dat er ook veel hot tubs bestaan, waarvan de binnenwand niet uit hout, maar uit kunststof bestaat. Deze hot tubs behoeven een stuk minder onderhoud en worden ervaren als veel hygiënischer. Toch stralen ze dezelfde authenticiteit uit als traditionele hot tubs, aangezien de buitenkant wel gewoon van hout is.

Binnen- of buitenkachel

Je kunt een hot tub kopen met een binnen- of een buitenkachel. Hier dien je een keuze in te maken. Een binnenkachel draagt bij aan een authentieke hot tub beleving door het knapperende hout en het sissende water. De hot tub is ook sneller warm. Toch is een buitenkachel iets praktischer. Het is veiliger, aangezien jij je er niet aan kunt branden in de hot tub. Ook is hij makkelijker schoon te houden en hou je meer ruimte over in de hot tub.

Houtsoort

Hot tubs kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten: sparren, lariks, essen, eiken, thermowood en red cedar. Welk hout je moet hebben is afhankelijk van je budget en de hoeveelheid onderhoud die je eraan kwijt wil zijn. Sparren en lariks zijn de goedkoopste houtsoorten, maar vragen wel meer onderhoud. Eiken, thermowoord of red cedar hebben nauwelijks onderhoud nodig, maar zijn dan ook wat prijziger.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]