Home Klussen in huis Tips voor het besparen van energie

Tips voor het besparen van energie

DELEN

De jaarlijkse afrekening van je energieleverancier is altijd weer een spannend moment. Het komt helaas maar al te vaak voor dat mensen meer moeten bijbetalen dan ze verwacht hadden. Ons motto is dat bijbetalen eigenlijk nooit nodig hoeft te zijn. Zolang je rekening houdt met een paar simpele tips om wat extra energie te besparen is de kans klein dat je moet bijbetalen. Houd je je al een tijdje bezig met energiezuinig leven, maar daalt je energierekening niet? Dan is de kans groot dat je bij een verkeerde energieleverancier zit.  Energie vergelijken is een prima optie om uit te zoeken of je eigenlijk te veel kwijt bent aan jouw energieverbruik. In dit artikel behandelen we een paar simpele tips die kunnen bijdragen aan een lager energieverbruik.

#1 Ga over op energiezuinige verlichting

We zijn jaarlijks veel geld kwijt aan ons energieverbruik door het gebruik van verlichting. Hierop besparen kan erg lastig lijken. Je hebt verlichting immers altijd nodig, maar wat nou als er andere mogelijkheden zijn om te besparen? Zo beschikken heel veel mensen nog over gloeilampen of andere energievreters. Maak eens een rondje in je huis en bekijk welke verlichting je eigenlijk gebruikt. LED lampen zijn een duurzaam alternatief als je verandering wilt aanbrengen in je verlichting voor een lagere energierekening. Tip: doe bij het verlaten van een ruimte altijd direct alle lampen uit. Zo voorkom je dat je ze later vergeet en ze onnodig blijven branden. Je kunt er ook voor kiezen om verlichting met tijdschakelaar te gebruiken. Dit is vooral enorm handig als het gaat om tuinverlichting.

#2 Trek alle stekkers uit het stopcontact na gebruik  

Dit is een hele simpele tip die vrijwel iedereen kan toepassen voor het besparen van energie. Zorg dat je nadat je een apparaat hebt gebruikt altijd de stekker geheel uit het stopcontact verwijderd. Een apparaat enkel uit of op stand-by zetten is niet voldoende. Het apparaat blijft stroom vragen als deze op het stroomnet staat. Dit kan je tientallen euro’s op jaarbasis schelen.

#3 Schaf energiezuinige apparaten aan

Het aanschaffen van energiezuinige apparaten is een zeer effectieve manier om meer energie te besparen. Uiteraard betekent dat niet dat je al je goed werkende apparaten direct het huis uit moet halen, maar zodra er iets stuk gaat is het wel belangrijk dat je let op het energielabel van het nieuwe apparaat. Zo haal je beetje bij beetje steeds meer energiezuinige apparaten in huis en dat merk je op je afrekening.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 4/5]