Home Gereedschap Tips bij het kopen van een boormachine

Tips bij het kopen van een boormachine

DELEN

Advies bij het kopen van een Boormachine van kluzzen.nl

Wanneer je een boormachine gaat kopen moet je veel keuzes maken, er is namelijk veel aanbod in boormachines. In dit artikel proberen we je een beeld te geven van de belangrijkste factoren van een boormachine.

Verschil in accessoires

Wat vaak niet heel duidelijk is maar wel een groot verschil kan maken, zijn de verschillen in bijgeleverde accessoires. Kijk hier goed naar, want wanneer er in de koffer van jouw boormachine al allerlei handige accessoires zitten hoef je dat later niet meer te kopen en zo bespaar je later geld. Belangrijkste en handigste accessoires zijn; accu’s en bitsetjes, deze kun je altijd gebruiken!

Capaciteit van de accu

Een goede vuist regel voor accu’s is; hoe groter het voltage en capaciteit, des te langer gaat je accu mee. Voor een particulier die af een toe een gat moet boren zou dit zeker minder uitmaken dan voor iemand die vaker de boormachine nodig heeft. Wanneer je de boormachine vaak wilt gaan gebruiken, dan is het aan te raden om een boormachine met veel voltage en grote capaciteit te kopen. Lees hier ook een artikel over hoe je accu lang mee gaat!

Welke soort boormachine?

In de grote lijnen heb je drie verschillende boormachines, we zullen ze alle drie toelichten, waardoor jij de keuze kan maken welke geschikt is voor jou!

  • Accuboormachines, erg geschikt voor het klussen in huis, doordat je met een accu werkt kan je er gemakkelijk mee door het huis lopen en kan je snel te werk gaan. Niet echt bedoeld voor zware klussen, hier kan je beter voor de andere twee opties gaan.
  • Boorhamer, perfect geschikt voor het boren in bijvoorbeeld beton of baksteen. Een boorhamer maakt zwaar werk gemakkelijk lichter, omdat je minder druk hoeft uit te oefenen op de machine dan bij een klopboor.
  • Klopboor, geschikt voor het boren in bijvoorbeeld beton, hier moet je dan veel kracht mee uitoefenen. Een klopboor is niet optimaal wanneer je veel moet boren, dan zou een boorhamer beter geschikt voor je zijn.
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]