Home Klussen in huis Verbouwen in je nieuwe huis, waar begin je?

Verbouwen in je nieuwe huis, waar begin je?

DELEN

Heb je net een nieuw huis gekocht en ga je het huis binnenkort bewonen? Dan is het een leuke en spannende periode waarbij de laatste dingen nog even geregeld moeten worden. Aan de hand van de ‘checklist voor verhuizen’ kun je precies zien welke stappen je niet moet vergeten. Maar heb je er al over nagedacht welke aanpassingen je wilt doen aan het nieuwe huis? We hebben drie klussen op een rijtje gezet die het vaakst gedaan worden vlak na een verhuizing.

Het aanpassen van de badkamer

Sommige mensen willen graag een sobere badkamer die niet te veel ruimte inneemt. Tegenwoordig kiezen we echter steeds vaker voor luxe, met grote en lichte badkamers waar bij voorkeur ook nog eens een ligbad geplaatst is. Het verbouwen van een badkamer is een tijdrovende klus waarbij nauwkeurigheid van groot belang is. Je wilt immers geen lekkage of verkeerd aangelegde leidingen in je badkamer hebben. Daarom is het verstandig om nu alvast te informeren naar de beschikbaarheid van de tegelzetters en de prijzen van loodgieters voor je project. Hoe eerder je hiermee begint, hoe sneller je geniet van je nieuwe badkamer.

Een nieuwe keuken laten plaatsen

Bij een keuken komt veel persoonlijke smaak en inrichting kijken. Zoals de locatie van de gootsteen, maar ook de kleur van de kastdeuren en het materiaal waar de werkbank van gemaakt is. Heb je tijdens het bieden op het huis rekening gehouden met het feit dat je een nieuwe keuken wilt laten plaatsen, dan weet je precies wat je budget is. Op die manier heb je niet alleen een nieuw huis, je hebt ook direct een frisse en schone keuken die helemaal naar je eigen wens is.

Verven en behangen

De klussen die echter het vaakst gedaan worden na het betrekken van een nieuw huis, zijn verven en behangen. Niet alleen om het huis direct een schone en frisse uitstraling te geven, maar vooral om ervoor te zorgen dat het huis echt eigen wordt. De kleuren die je zelf mooi vindt of de kleuren die passen bij je interieur: het maakt een wereld van verschil. Ga je hier als eerste mee aan de slag, let dan wel op de lichtinval. Op de muren in de woonkamer wil je het liefst wat frissere kleuren hebben zodat het zonlicht goed weerkaatst wordt. Dit zorgt ervoor dat de kamer direct een stuk groter lijkt namelijk en zorgt voor een prettig gevoel in huis.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]