Home Gereedschap Bladblazer, de verschillen en nog meer informatie over bladblazers

Bladblazer, de verschillen en nog meer informatie over bladblazers

DELEN

De bladblazer

Een bladblazer, ontzettend handig bij grote hoeveelheden blad op je gazon, pad of oprit. Elke herfst is een bladblazer voor de meeste mensen met een grote tuin altijd wel weer handig. In dit artikel lees je over de verschillen in bladblazers en wat deze verschillen betekenen voor het gebruik voor jou als consument.

Blaasvermogen van een bladblazer

Bij bladblazers zijn er veel verschillen in blaasvermogen, dit is de blaassnelheid wat de bladblazer kan bereiken. Het is erg afhankelijk van de klussen die je met de bladblazer wil uitvoeren. Grofweg gezien zijn er drie groepen bladblazers als het gaat om vermogen.

  • Bladblazers tot 250 km/h; geschikt voor kleine klusjes, volgens ons prima geschikt voor jaar in jaar uit het blad verwijderen in een niet te grote tuin.
  • Bladblazers tussen de 250 en 300 km/h; geschikt voor iets grotere tuinen en zwaarder blad. Hiermee bedoelen we dat je ook met bladblazers in deze categorie met gemak natte bladeren kunt verplaatsen.
  • Bladblazers met die een blaassnelheid hebben van boven de 300 km/h zijn geschikt voor erg langdurig werk onder de zwaarste omstandigheden. Neem bijvoorbeeld een erg groot terrein/tuin met veel (natte)bladeren en takken. Dit soort klussen vragen om een groter blaasvermogen, vaak worden bladblazers met dit vermogen gebruikt door de professionals.

hitachi bladblazerMet of zonder snoer?

Een belangrijke keus bij het kopen van een bladblazer is de keus voor een bladblazer met of zonder snoer. Simpele elektrische blazers met een snoer zijn vaak een stuk voordeliger en prima te gebruiken in een kleine tuin, zolang je maar een stopcontact in de buurt hebt. Daarnaast heb je de bladblazers met of een benzinemotor of een accu; hiermee ben je erg flexibel en dit kan goed van pas komen als je een grote tuin hebt. Keerzijde van deze optie is dan wel het gewicht, de blazer wordt een stuk zwaarder. Voor de blazer met benzinemotor geldt dat deze erg veel lawaai maakt en voor de bladblazer met accu geldt dat deze maar een beperkte werkduur heeft.

 

 

 

 

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]