Home Klussen in huis Vloer: welke is gemakkelijkst zelf te leggen?

Vloer: welke is gemakkelijkst zelf te leggen?

DELEN

Je hebt een huisje gekocht of gehuurd, maar over de vloer ben je niet helemaal tevreden. Maar duizenden euro’s kosten maken voor je vloer? Daar heb je geen zin in. Besparen doe je daarom het liefst op vakmannen, en daarom kies je het liefst een vloertype die je zelf gemakkelijk kan leggen. Maar welke

Tapijt zelf leggen

Tapijt zelf leggen wordt over het algemeen niet aangeraden. Om tapijt op een slijtvaste en duurzame manier te leggen, is het raadzaam om een vakman in te schakelen. Wel kun je bij veel betaalbare woonwinkels tegenwoordig voor een heel klein bedrag je tapijt laten leggen, bijvoorbeeld bij Kwantum.

Parket zelf leggen

Ook voor parket geldt: voor een gemiddelde klusser is dit niet aan te raden. Laat parket leggen aan vakmannen over, zodat het strak ligt en lang mee gaat.

Laminaat zelf leggen

Laminaat is één van de gemakkelijkste vloeren om zelf te leggen. Overal online vind je eenvoudige stappenplannen hoe je dit zelf eenvoudig en vrij snel kan doen. Zo ook onze handleiding voor het leggen van laminaat. Vertrouw je jezelf niet? Er zijn genoeg handige mensen die het graag voor je doen voor een zacht tarief.

Vinyl zelf leggen

Naast laminaat is ook vinyl eenvoudig zelf te leggen, voornamelijk vinyl stroken en vinyl tegels. Je legt ze als laminaat. En net als laminaat vallen de kosten van vinyl of PVC erg mee. Bovendien is het materiaal duurzaam, slijtagevast en heel gemakkelijk te onderhouden. Wel is vinyl of PVC ietsje duurder dan laminaat. Al met al een prima alternatief. 

Conclusie?

Eenvoudig en betaalbaar een vloer leggen? Dan is laminaat of vinyl een echte aanrader. Tapijt of parket niet. Toch liever uitbesteden, maar heb je slechts een klein budget? Overweeg dan ook eens een gietvloer. Vaak zijn de kosten per vierkante meter erg laag en gietvloeren zijn vandaag de dag helemaal hip!

[Totaal: 1    Gemiddelde: 2/5]