Home Koophulp Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

DELEN

Een waterontharder is een eenheid die wordt gebruikt om water te verzachten door de mineralen te verwijderen die ervoor zorgen dat het water hard wordt. Wanneer water een hoog calcium- en magnesiumgehalte bevat, wordt het hard water genoemd. Hard water vormt verschillende problemen in uw huis die u misschien wel of niet heeft opgemerkt. Van hard water is bekend dat het pijpen verstopt, het oplossen van zeep en wasmiddel in water bemoeilijkt en watervlekken achterlaat. Het creëert een kalkafzetting in uw leidingen en waterapparatuur waardoor de efficiëntie van uw boiler wordt verminderd. Dit betekent dat meer energie wordt gebruikt om water te verwarmen, wat resulteert in hogere energiekosten.

Zeep is ook minder effectief in hard water omdat het reageert om het calcium- of magnesiumzout van het organische zuur van de zeep te vormen. Huid die in hard water wordt gewassen, wordt meestal als krassend en droog aanvoeld als gevolg van het zeepresten. Haar dat in hard water is gewassen, is saai en plakkerig. Sommigen kunnen een paar van deze hardwaterresultaten ervaren en anderen zijn na het wassen gewend aan het gevoel van hun kleding, beddengoed, huid en haar. Het is vooral belangrijk om uw huis te beschermen met zacht water om de levensduur van leidingen en huishoudelijke apparaten tegen kalkaanslag en verstopping te verlengen.

Hard water kan worden behandeld met een waterontharder om de negatieve effecten van hard water te verminderen. Waterontharders zijn specifieke ionenwisselaars die zijn ontworpen om ionen te verwijderen die positief zijn geladen. Antikalksystemen transformeren calciumionen in calciumkristallen die stabiel zijn en zich niet kunnen hechten aan pijpen, oppervlakken, hardware of andere armaturen. De kristallen zijn zo klein dat ze gemakkelijk worden weggespoeld door de waterstroom. Ze zijn onschadelijk, neutraal, hittebestendig en volledig stabiel en zullen niet hechten aan oppervlakken zoals uw pijpen en kachels om kalkafzettingen te veroorzaken.

Water behandeld met een waterontharder versus onbehandeld hard water heeft veel voordelen:

  • Schoon en glanzend zilverwerk, glaswerk, spiegels, tegels, auto’s of andere sanitaire voorzieningen.
  • Zachter huid en schoon, glad haar.
  • Minder zeepwrong maakt het schoonmaken eenvoudiger en vermindert huishoudelijk werk.
  • Gebruikt minder zeep en shampoo vanwege het rijke schuim dat onthard water en zeep produceert.
  • Zachtere kleding zonder harde mineralen in de stof. Stoffen gaan langer mee en het wit blijft witter zonder het groezelige grijs dat wordt veroorzaakt door hard water.
  • Behoudt de levensduur van alle waterapparaten zoals koffiemachines, ijsmachines, vaatwassers, boilers en wasapparatuur.
  • Bespaar geld op maandelijkse energiekosten en schade aan apparaten.
    Voordelen van zoutvrije versus traditionele op zout gebaseerde ontharders

Er zijn twee soorten waterontharders, een waterontharder op basis van zout en een zoutvrije waterontharder. Waterontharders op basis van zout geven je meer ‘glad’ gevoel in de douche en je zult merken dat de zeep meer bubbels creëert. Andere voordelen die je zult zien zijn helderdere kleuren in je kleding, minder kalkaanslag op je douches en een zachtere huid.

Zoutvrije systemen

Zoutvrije systemen verminderen ook kalkaanslag en zorgen voor helderdere kleding en een zachtere huid met behulp van een gezondere methode. Het belangrijkste voordeel van zoutvrije systemen is het vermogen om water te verzachten zonder natrium aan het water toe te voegen. Dit is een meer gezond en milieuvriendelijk systeem. Traditionele op zout gebaseerde systemen voegen zout toe aan het water, wat een negatief effect kan hebben op mensen met hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Sommige steden beginnen weekmakers op basis van zout te verbieden vanwege het hoge natriumgehalte in het afvalwater. Zoutvrije systemen zijn onderhoudsvrij en gebruiken geen afvalwater, geen elektriciteit en geen zout of chemicaliën. In vergelijking met op zout gebaseerde systemen zijn zoutvrije systemen extreem onderhoudsarm omdat de media tot vijf jaar kunnen meegaan zonder ze te vervangen. Op zout gebaseerde systemen vereisen dat het zout maandelijks wordt aangevuld.

Zoutgebaseerde systemen

Zoutgebaseerde systemen zijn zware systemen die uitstekend werk doen om de hardheid te verwijderen. Ze komen met verschillende onderhouds- en gezondheidsproblemen, dus het wordt meestal aanbevolen voor huiseigenaren met extreme hardheidsniveaus. Zoutloze systemen zijn 100% zoutvrij en bieden veilige waterfamilies met baby’s, kinderen en ouderen. Geniet van gemoedsrust met zoutvrij, onthard water zonder gedoe met natrium, chemicaliën, afvalwater en hogere elektriciteitsrekeningen.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]