Home Koophulp Wonen met een beperkt budget

Wonen met een beperkt budget

DELEN

De huurprijzen stijgen de pan uit en tegelijkertijd zien we weinig verandering in de lage inkomens van onze landgenoten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een kleine 20% van de Nederlandse bevolking moeite heeft om hun maandelijkse lasten op te hoesten. Wonen moeten we allemaal, maar hoe kan je wonen met een beperkt budget? En sterker nog: hoe kom je aan meubels als je de maandlasten amper kan ophoesten? In dit artikel delen we enkele handige tips die jou helpen om met een beperkt budget comfortabel te kunnen wonen.

De zoektocht naar de juiste woning

Uiteraard heeft iedereen een plek nodig om te kunnen wonen. Bij de zoektocht naar een geschikte woning is het belangrijk dat je goed let op de maandelijkse huur. Bij het bezoeken van een website als Villex, kan je gemakkelijk in 1 oogopslag zien wat er te huur is bij jou in de buurt. Als je in de randstad woont is de kans groot dat je veel huur moet betalen voor een kleine woning. Als het mogelijk is raden wij dan ook aan om bij een kleinere plaats bij jullie in de buurt jullie zoektocht voort te zetten. Hier kan je vaak grotere woningen voor een lagere prijs huren en dat scheelt weer in je portemonnee! Is dat niet mogelijk? Zorg er dan voor dat je altijd wat speling tussen de huur en je salaris hebt. Het is wel de bedoeling dat je incidentele uitgaven kunt opvangen.

Je woning inrichten met een beperkt budget

Zodra je eindelijk de sleutel van de woning van je dromen in handen hebt, kan je waarschijnlijk niet wachten om aan de slag te gaan. Toch kan de aanschaf van een nieuw interieur enorm in de papieren lopen en dat is uiteraard niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig zijn er ook simpele manieren om dit zo goedkoop mogelijk te houden. Ben je erg handig of ken je mensen die enorm handig zijn? Ga dan aan de slag met het zelf maken van meubels. Materialen kan je regelmatig goedkoop vinden bij sloopbedrijven of tweedehands als je zoekt naar restmaterialen. Heb je 2 linkerhanden? Bezoek dan eens een kringloop of struin wat markten af voor mooie spullen. Je vind hier soms bijzondere schatten die met enkel een laag verf er weer zo goed als nieuw uitzien.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]