Home Klussen in huis Zelf hang- en sluitwerk zelf vervangen of een expert inschakelen?

Zelf hang- en sluitwerk zelf vervangen of een expert inschakelen?

DELEN

Hang- en sluitwerk hoort bij alle deuren en ramen. Het hangwerk zorgt ervoor dat de deur of het raam open en dicht kan bewegen op de scharnieren. Sluitwerk zorgt ervoor dat de deur dichtvalt in het slot en niet open kan waaien of geopend kan worden door inbrekers. Zowel hang- als sluitwerk moet juist functioneren om een goede werking van de deuren en ramen te garanderen. Door slijtage kan het weleens nodig zijn dat de materialen vervangen moeten worden. Deze klus kun je door een slotenmaker laten uitvoeren. Het zelf vervangen of repareren van hang- en sluitwerk wordt afgeraden, vaak is het verstandig om hiervoor een slotenmaker in te huren!

De juiste materialen kiezen

Om een goede werking van de deur, een lange levensduur en een gedegen beveiliging te krijgen moet je de juiste materialen voor het hang- en sluitwerk kiezen. Wanneer je niet goed weet welke scharnieren en sloten de beste keuze zijn kun je advies hierover aan een slotenmaker vragen. Het beste is om op het keurmerk van de materialen te letten. Het meeste hang- en sluitwerk in Nederland wordt namelijk getest door de SKG. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw kent na het testen een keurmerk aan de sloten en scharnieren toe. De 1 tot 3 sterren zijn bedoeld om de mate van beveiliging tegen inbraken aan te geven. Je kunt hieruit ook concluderen dat de sloten van goede kwaliteit materiaal zijn gemaakt.

Laten plaatsen door een professionele slotenmaker

Het plaatsen van sloten en scharnieren is enorm belangrijk. Het op de correcte manier plaatsen van sloten verzekert een goede werking van de deuren en ramen, maar ook een goede beveiliging is noodzakelijk om inbrekers buiten te houden. Het plaatsen of vervangen van hang- en sluitwerk kan erg lastig zijn wanneer je er geen ervaring mee hebt. Wanneer je dus niet zeker van je zaak bent is het aan te raden om hiervoor een slotenmaker in te schakelen.  

[Totaal: 1    Gemiddelde: 1/5]