Home Klussen in huis Zo kies je de juiste verfkleuren voor jouw interieur

Zo kies je de juiste verfkleuren voor jouw interieur

DELEN

Het kiezen van de juiste verfkleuren is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. De één is enorm goed in het combineren van diverse kleuren en de ander heeft al moeite bij het vinden van een goed gecombineerde outfit. Het kiezen van verfkleuren binnen een interieur kan dan ook een hele kluif zijn. Ondanks de moeilijkheidsgraad is het echter wel belangrijk dat je de juiste beslissing maakt. Kleur heeft een grote invloed op het sfeergehalte in huis. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om een groot statement te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het vinden van de juiste verfkleur binnen jouw interieur.

Volg de huidige verftrends op de voet

We zien elk jaar weer nieuwe verfkleuren op de markt verschijnen. Bleven we het afgelopen jaar nog heel netjes met onze kleuren, zien we dat dit in 2019 al een stuk spannender mag. Zo speelt de ‘Urban Jungle’ een belangrijke rol in de nieuwe verfkleuren en zijn ook gedurfde kleurcombinaties favoriet in het interieur. Hierbij zien we dat twee gedurfde kleuren met elkaar gecombineerd worden. Kleuren die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen, maar eenmaal op de muur voor een verrassend contrasterend effect zorgen. Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur aan de muur? Dan doe je er goed aan om de huidige verftrends eens flink onder de loep te nemen. Wees innovatief en laat je verrassen!

Doe inspiratie op met behulp van woonbrochures


Kan je wel wat extra inspiratie gebruiken? Je kan hier bijvoorbeeld gratis woonbrochures aanvragen. Dit stelt de gebruiker in staat om diverse stijlen en kleurencombinaties onder de loep te nemen. Door de kleuren in combinatie met interieurstijlen te zien, is het vaak gemakkelijker om deze in context te plaatsen. Dit is vooral handig voor mensen die het zelf lastig vinden om het uiteindelijke resultaat voor zich te zien.

Maak gebruik van testers

Ben je een enorme twijfelaar en weet je pas of een kleur goed is als deze daadwerkelijk op de muur staat? Bespaar jezelf dan een hoop kosten door gebruik te maken van speciale testers. Deze kun je voor slechts één euro per stuk aanschaffen en geven je de mogelijkheid om meerdere kleuren uit te proberen.

Tip: maak meerdere vierkantjes van verschillende kleuren en kijk hoe de kleuren in combinatie met het interieur staan. Wil je diverse kleuren gebruiken? Bekijk dan eerst wat het effect is als je deze met elkaar combineert. Sommige kleuren kunnen het effect van een andere kleur positief of negatief beïnvloeden. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies aan een kleurexpert.

[Totaal: 3    Gemiddelde: 4.3/5]