Home Klussen in huis Je badkamer opknappen met een klein budget

Je badkamer opknappen met een klein budget

DELEN

Is je badkamer echt aan een opknapbeurt toe? Is het toch wel erg verouderd? Dan is het tijd voor een nieuwe frisse look. Met de luxueuze badkamerstijlen van tegenwoordig kan je alle kanten op.  Toch vraagt zo’n stijl vaak meer van je budget dan je er op dit moment voor over hebt. Wat doe je dan? Keer je elke cent om en leef je de komende tijd gewoon wat minder uitbundig of ga je voor deze handige en betaalbare tips.

Wat is er echt nodig?

Bedenk eerst goed waar je precies geld aan wilt uitgeven en wat je wilt bereiken. Is je bad of douche verouderd? Wil je wat doen aan de oude kitresten? Of wil je de badkamer gewoon een hele andere uitstraling geven? Hierdoor maak je het voor jezelf al gemakkelijker om een kleine renovatie uit te voeren. De goedkoopste manier om de badkamer op te knappen is om steeds kleine dingetjes te vervangen en de goede badkamermeubelen te laten staan.

Let op de aanbiedingen

Regelmatig verschijnen er aanbiedingen van badkamermeubels en tegels. Soms is het zelfs mogelijk om deze gratis te laten installeren. Wacht deze dan ook eerst af voordat je aan de slag gaat in de badkamer. Dit kan de grootste kosten al snel wat verlagen.

Verf de badkamer

Het is tegenwoordig helemaal in om de badkamer te verven. Heel mooi en ook nog eens heel fijn als je geld wilt besparen. Badkamertegels kosten immers veel meer geld. Wil je toch meer luxe in je badkamer aanbrengen? Betegel dan slechts een gedeelte van een muur en verf de rest.

Geef de badkamer een andere uitstraling

De voornaamste reden om een badkamer te renoveren is het gebrek aan sfeer. Alles is gewoon een beetje verouderd en de uitstraling past niet meer binnen de woonstijlen van deze tijd. Je badkamer een andere uitstraling geven hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Ga bijvoorbeeld voor een luxueuze en ruimtelijke uitstraling met een glazen douchecabine. Zorg voor een zachte uitstraling met witte tegels, pasteltinten en grote spiegels aan de muren. Vervang de traditionele douchekop voor een regendouche voor een luxueuze uitstraling. Met slechts een paar veranderingen creëer jij het ultieme welness gevoel.

[Totaal: 5    Gemiddelde: 4.2/5]