Home Klussen in huis Glaslatten vervangen in 5 stappen  

Glaslatten vervangen in 5 stappen  

DELEN

Zijn de glaslatten bij uw raam aan vervanging toe? Misschien dat het vervangen van glaslatten een ingewikkeld klusje voor een expert lijkt, maar dat is niet waar. Met dit stappenplan kunt u gemakkelijk zelf de glaslatten vervangen.

Lees hier meer over het verschil tussen enkel en dubbelglas.

 1. Verwijder de huidige lat
  Dat doe u door met een scherp en flexibel mes de kitrand los te maken. Met een plamuurmes kunt u vervolgens met behulp van een schroevendraaier de glaslat loswrikken. Zaag de glaslat vervolgens door midden, verwijder de oude spijkers en maak het raam schoon met een verfkrabber.
 2. Maak het raam schoon
  Voordat de nieuwe glaslat aangebracht kan worden, moet de plaats waar deze komt goed schoongemaakt worden. Veeg daarom al het stof goed weg en ga er daarna met terpentine overheen om het raam en kozijn goed schoon te maken.
 3. Maak de nieuwe glaslat klaar
  Meet eerst de afmetingen en zorg dat u de juiste glaslatten in huis haalt. Zaag de glaslat op maat en markeer alvast de plaatsen waar de spijkers moeten komen. Dit kunt u makkelijk doen aan de hand van de oude glaslat. Plak vervolgens isolatieband achterop de glaslat. Deze kunt u plaatsen op zo’n 3 mm van de bovenkant van de glaslat.
 4. Breng de glaslat aan
  Plaats de glasplat met behulp van de spijkers. Breng vervolgens beglazingskit aan om het geheel af te werken en gebruik daarna een mix van afwasmiddel en water om het gebied onder te spuiten. Schrap de kit af met een spatel en laat de kit vervolgens minimaal 24 uur drogen.
 5. Zorg voor een goede afwerking
  Wanneer het geheel droog is, kunt u met lauwwarm water de lat schoonmaken. Is dit gedroogd, dan kunt u de glaslat licht opschuren. Gebruik hiervoor bij voorkeur schuurpapier korrel 320. Stof het geheel vervolgens af met een borstel en maak het oppervlak schoon met terpentine. Is alles schoon en droog? Dan kunt u de glaslat aflakken.

Hieronder hebben we een voorbeeld video toegevoegd, zodat je er nog een goed beeld van kunt krijgen. Hier wordt rustig en uitgebreid getoond hoe het vervangen van een glaslat gaat.

[Totaal: 34    Gemiddelde: 3.1/5]