Home Klussen in huis Hoe verwijdert u een vloer?

Hoe verwijdert u een vloer?

DELEN

Wanneer u net een nieuw huis betrekt wilt u dit natuurlijk op geheel eigen wijze inrichten. U wilt uw eigen vloer, muren en interieur hebben. Wellicht heeft u geluk en zit er al een goede vloer in of zijn de muren al voorzien van een likje verf. In dat geval heeft u daar geen zorgen meer over, maar over het algemeen moet u alles zelf regelen en uitzoeken. Het kan namelijk ook zo zijn dat er een vloer in huis ligt die u helemaal niet wilt hebben. Dan dient u deze eerst te verwijderen voordat u uw eigen gewenste ondergrond kunt aanbrengen, alleen is dat nog lastiger dan u denkt. Hoe pakt u dat aan?

Laminaat

Zoals aangegeven is het nog een pittige klus om een vloer te  verwijderen. Iedere soort ondergrond heeft weer een aparte werkwijze. Zo moet u bij parket en laminaat rekening houden met achtergelaten lijmresten. Dit kunt u dan het beste verwijderen met een sloophamer, cirkelzaag en een plamuurmes. Eventueel kunt u de lijm zachter later worden waardoor het hout kromtrekt. Hierdoor kunt u gemakkelijker de vloer verwijderen. Er kan ook sprake zijn van kliklaminaat. In dat geval is het een kwestie van uit elkaar halen en netjes op te bergen.

Tapijt

Ook bij een tapijten ondergrond zijn er vaak lijmresten te vinden. Aan de hand van hoeveel lijm er is gebruikt kunt u bepalen hoe groot de inspanning is. Wellicht zijn alleen de randen van het tapijt ingesmeerd met lijm. In dat geval is het niet zo moeilijk om het te verwijderen. Maar wanneer het hele tapijt vol met lijm zit, dient u voorzichtig te handelen. Het beste kunt u dan met een stanleymes het tapijt in banen te snijden. Dat is de snelste en handigste manier om het gehele tapijt te verwijderen. De overige lijmresten op de grond kunt u dan het beste met een baksteen weg proberen te schrapen.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]