Op zoek naar informatie over betonrot repareren? Een term die gebruikt wordt voor bepaalde schade aan gewapend beton. Meestal bedoelt men schade die ontstaat doordat in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Roesten is een expansieve reactie en doet aldus het beton barsten. Dit proces is zeer nadelig voor de sterkte van beton en voor de gehele betonconstructie. Betonrot komt meestal voor in betonelementen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, of wanneer het element niet goed ontworpen of uitgevoerd werd natuurlijk, ook tijdens de levensduur.
Huizen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1975 zijn het meest gemaakt geweest met betonrot, omdat eer vroeger gebouwd werd met minder goed beton en je mocht calciumchloride gebruiken om het beton sneller te laten uitharden.
Herkennen:
Je moet Kijken of ja boven lichtbruine vlekken ziet de aanhechting van het balkon. Dat is een teken van roest en dus betonrot. Inspectie is het besta dan. Ook bij jou op je balkon kun je kijken of je misschien kleine scheurtjes bij de aanhechting van het balkon ziet.
Als de schade nog relatief beperkt is, is een behandeling van het beton met een speciale primer een oplossing als je dat wilt.
Wanneer er sprake komt van betonrot repareren op grotere plekken moet dit voor de veiligheid anders worden opgelost. Zoals het aanbrengen van een coating laag om de waterdichtheid te kunnen garanderen of het aanbrengen van een hulpbekisting.
Kwaaitaalvloer:
Kwaaitaalvloer kan betonrot laten zien. In de vloer zitten de stalen wapeningsstaven. Hoe groter de schade wordt, zal ook het roesten sneller gaan beginnen verlopen. Wat er dan zal gebeuren, is dat beton van de stalen wapening afbreekt waardoor je de wapening kunt zien zitten bij sommige vloeren.
Als je het volledig vervangt kun je makkelijker de Kwaaitaal vloer isoleren. Dan kan je ook vloerverwarming aanbrengen als je wilt, voor warme voeten. Dan heb je voor meer geld wel een zeer compleet nieuwe goeie grondvloer. Het isoleren van een Mantavloer die je nog kan herstellen doe je dan met een van de vloerisolatie oplossingen.
Manta vloer:
In het hele land zul je zien dat er in bepaalde woningen, gebouwd tussen 1965 en 1981, betonvloeren gelegd zijn van dit type vloer. Door het gebruik van Calciumchloride in het beton kan roesten beginnen ontstaan op de metalen wapening. Na een tijdje kunnen door de roestvorming stukken beton afbreken, waardoor de veiligheid en de sterkte van de vloer afneemt.
Een Manta vloer is herkenbaar aan de betonribben die ze hebben en de rechte vorm van de vloerelementen. De plaat die tussen de ribben zit is ongeveer 60mm dik. De breedte is 1200mm van één element. In het rechte deel zit de kruipluik. Je kunt het volledig herstellen en isoleren zoals bij de kwaaitaalvloer.
€ 0,00
€ 0,00 excl. BTW