Home Tuin Ook in de winter lekker buiten zitten

Ook in de winter lekker buiten zitten

DELEN

Het koude weer is weer hier en de feestdagen komen in zicht. Dit is de tijd van het jaar dat we vooral genieten van binnen zitten, warme chocolademelk of wijn, een stoofpotje en winterse gezelligheid. Dat is vooral heerlijk bij een vuurtje of onder een deken. Maar dat hoeft echt niet alleen binnen. In de winter kan het ook heerlijk zijn buiten in de tuin. Lekkere frisse lucht, na een hele dag binnen zitten, of op een mooie zonnige dag. Gezellige winterbarbecues of gewoon gezellig een (warm) wijntje buiten. Maar hoe houd je het warm in je tuin, zodat je niet zit te verkleumen buiten?

Het begint met warme kleding

Ten eerste is het natuurlijk verstandig om goede warme kleding aan te trekken als je van plan bent buiten te zitten. Zorg voor een warme jas. Zorg dat deze niet te strak zit; dat kan ervoor zorgen dat de doorbloeding minder is waardoor je het alsnog koud krijgt, zelfs met een hele warme jas. Hetzelfde geldt voor sokken en schoenen. Zodra je voeten warm zijn, zal de rest van je lichaam ook minder snel afkoelen. Goede regenlaarzen met wollen sokken bijvoorbeeld, of winterschoenen met fleece sokken. Daarnaast is het belangrijk je nek warm te houden, aangezien hier ook veel lichaamswarmte verloren gaat, zodra je niet een sjaal of coltrui draagt.

Terrasverwarming

Al ben je nog zo warm gekleed, als je lang buiten zit kun je toch behoorlijk afkoelen. Er is iets meer voor nodig om warm te blijven zoals bijvoorbeeld terrasverwarming. Er zijn verschillende soorten en maten die je kunt neerzetten of ophangen. Het duurt vaak niet lang totdat ze warm zijn en het geeft een hitte af die het draaglijk kan maken buiten op een koude winterse dag. Je kunt kiezen voor terrasverwarming op gas of een elektrische. Een heater op gas heeft een groot bereik, maar is vaak niet bedoeld om onder een afdak te zetten. De elektrische heaters hebben een iets kleiner bereik, maar zijn zeer geschikt als je een heerlijke zithoek hebt onder een afdakje. Een heater is een echte stroomslurper. Energie vergelijk je makkelijk online, zodat je je energierekening laag houdt.

Oude vertrouwde vuur

Dan is er ook altijd nog het oude vertrouwde vuurtje natuurlijk. Een warmte die ook nog eens heel erg gezellig is en ook in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen is. Je kunt ervoor kiezen een mooie vuurkorf te kopen, zodat je hier omheen kunt zitten. Heb je al eens gehoord van een Zweedse fakkel? Het is een simpele manier van een vuurtje stoken in de tuin waar je geen speciale korf voor nodig hebt, het staat gezellig en levert ook flink wat warmte op. Daarnaast is er nog de barbecue die niet alleen warmte oplevert, maar ook nog eens lekker eten.

Gezellig warm met een dekentje

In huis creëer je vaak lekkere plekjes om (warm) te zitten, dus waarom niet ook in de tuin? Zorg ervoor dat dit plekje lekker beschut is, uit de wind en mogelijk droog, zoals onder een afdak. Je kunt een windscherm plaatsen of dat maken van planten als jouw tuin veel wind vangt. Daarnaast maak je het echt lekker warm met kussens en dekens, zodat je ook buiten lekker warm kunt genieten van een kop chocolademelk.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]