Home Blogs Problemen met een aannemer

Problemen met een aannemer

DELEN

UPDATE (2021)

Sinds kort is bekend dat de regering iets extra’s doet om problemen met een aannemer op te lossen. Lees hier alles over: de nieuwe wet:

Wat houdt de Wet kwaliteitsborging in?  (gaat in vanaf 2021)

Wanneer u een middelgrote of grote klus in uw huis wilt realiseren is het zeker geen gek idee om een aannemer in de hand te nemen. Deze personen hebben een goede kijk op de mogelijkheden in uw woning en kunnen u handige tips geven voor zaken die wel of niet gerealiseerd kunnen worden. De keuze voor een aannemer hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen en behoeften en daarom is het vergelijken erg verstandig.

Een aannemer inschakelen

Gaat u een zoektocht starten om de juiste aannemer te vinden? Dan zijn er een aantal zaken die aandacht nodig hebben, want het zal niet zomaar geregeld zijn. Allereerst raden wij u aan om aannemers uit de buurt in te schakelen, want hierbij zal het contact een stuk soepeler verlopen. Bij een probleem kan iemand van het bedrijf even een kijkje komen nemen en wanneer u werkt met een bedrijf op grote afstand zal dit lastiger zijn.

Verder moet u kijken naar de eerdere klussen van aannemers en de prijs-kwaliteit verhouding die zij u kunnen bieden. Aan de hand van de vergelijking van een aantal bedrijven kan er een prima beslissing kunnen worden gemaakt.

Problemen met aannemers

Heeft u problemen met de aannemer of is het afgeleverde werk niet van de gewenste kwaliteit? Dan zult u allereerst in gesprek moeten gaan met het bedrijf in kwestie. Probeer er samen uit te komen en tot een goede oplossing te komen, want u wilt natuurlijk grote problemen voorkomen. In sommige gevallen zal de aannemer stellig bewaren dat alles goed is gedaan en dan zult u het bij hogere machten moeten zoeken. Zo zal het inschakelen van een pro deo advocaat soms de enige uitweg zijn. Zorg ervoor dat de zaak die u voor de rechtbank wilt laten verschijnen waterdicht is, zodat de aannemer geen poot heeft om op te staan. Er is nu natuurlijk onrecht aangedaan en dat moet op een juiste manier worden afgehandeld.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]