Home Gereedschap De verschillende toepassingen van gereedschapsgordels

De verschillende toepassingen van gereedschapsgordels

DELEN

Gereedschapsgordels zijn je beste vriend als professional of beginnende klusser. Als jij het ook zat bent om continue heen en weer te lopen naar je gereedschapskist, en het werk daardoor niet opschiet, is een gereedschapsgordel de beste oplossing. Met een gereedschapsgordel heb je je handen vrij om de klus tot in perfectie uit te voeren en grijp je ook nog eens nooit mis als je een ander gereedschap in handen wilt nemen. De verschillende toepassingen van gereedschapsgordels zijn echter niet algemeen bekend. In deze blog vertellen we je meer over wat er allemaal met een gereedschapsgordel mogelijk is.

Stel de gereedschapsgordel zelf samen

Een gereedschapsgordel kan je eigenlijk helemaal zelf samenstellen. In de meeste gevallen bestaat deze voornamelijk uit een riem. Aan deze riem kan je zelf verschillende holsters en buideltjes hangen. Door de formaten zelf te kiezen zorg je er voor dat de gereedschapsgordel perfect bij jouw wensen en tools. Het voordeel hiervan is dat je geen lege vakken krijgt omdat je deze simpelweg niet gebruikt. Je gaat slimmer om met de ruimte in je gereedschapsgordel en zo kan je meer spullen meenemen. Ideaal toch? Het is ook mogelijk om een complete gereedschapsgordel te bestellen. Deze worden al helemaal samengesteld geleverd. Kies wat voor jou prettiger is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gereedschapsgordel?

Bij de aanschaf van een gereedschapsgordel is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Wij zetten de belangrijkste hieronder voor jou op een rijtje:

  • Zitcomfort: de gereedschapsgordel moet uiteraard wel goed zitten. Daarom is het belangrijk dat je altijd het juiste formaat aanschaft. Laat deze aanmeten in de winkel of meet zelf op welk formaat bij jouw lichaam past. Zo mag hij niet afzakken en ook niet te strak zitten.
  • Het materiaal van de riem: de meeste gereedschapsgordels zijn gemaakt van leer of canvas. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en het ene materiaal is niet per se beter dan het andere. Welke jij kiest is vooral afhankelijk van smaak. Het oog wil immers ook wat!

Wanneer je opzoek bent naar koopjes, kijk dan eens op de pagina met gereedschapsaanbiedingen.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 1/5]