Home Klussen in huis Vlakschuurapparaten in de bouw

Vlakschuurapparaten in de bouw

DELEN

In de bouw wordt grootschalig gebruikgemaakt van elektrisch gereedschap. Denk daarbij aan tafelzagen, afkortzagen, reciprozagen en decoupeerzagen. Hoewel het vaak om zaagmachines gaat is er ook gereedschap benodigd wat zich richt op het schuren. Oftewel goede vlakschuurapparaten mogen daarom dan ook niet ontbreken! Menig klusser heeft wel standaard een vlakschuurmachine in zijn gereedschapskist liggen, maar waarvoor kun je eigenlijk zo’n machine gebruiken? In dit blogbericht worden drie situaties beschreven waarin een vlakschuurapparaat zeker niet mag ontbreken. Vaak zijn dit situaties die erg bouw gerelateerd zijn. Kortom! Het zal je verbazen wat deze machine kan presteren in de meest veelzijdige situaties.

Het schilderen van een woning

Wanneer iemand verteld dat die schilder is verwacht je dat die zich alleen bezighoudt met het schilderen van kozijnen, deuren of een gehele woning. Toch is dit niet helemaal waar. Vaak gaat er bijna net zoveel tijd zitten in het schuren oftewel de voorbewerking als het schilderen zelf. Schilders kiezen daarom dan ook voor goed gereedschap om mee te schuren. Neem bijvoorbeeld een vlak- of deltaschuurmachine. Beide geschikt om hoeken, randen en zelfs moeilijk bereikbare plekken te schuren.

Onderhoud van parketvloeren

Je ziet het steeds vaker voorkomen dat klanten niet kiezen voor een laminaat, maar een parketvloer. Op het eerste gezicht is een parketvloer een stuk krachtiger in het creëren van sfeer. Helaas moet er eens in de tien jaar wel onderhoud aan worden gepleegd. Bedrijven die hier in zijn gespecialiseerd maken gebruiken van parketschuurmachines, maar ook van vlakschuurmachines. Dit komt omdat de veelgebruikte kanten- als zowel parketschuurmachine een ronde schuurzool hebben. Het schuren in hoeken kan dan alleen gebeuren met een vlakschuurapparaat.

Meubels maken als meubelmaker

Een meubelmaker behoevend nog het oude vak wat voor veel klussers niet meer is weggelegd. Helaas begint het echte handwerk van vroeger steeds meer plaats te maken voor machinaal werk. Gelukkig wordt er op het moment nog veel met de hand gedaan, maar wel met de machinale hulpmiddelen. Bij het afwerken en schuren van een meubel kan een vlakschuurmachine prima van pas komen. Bedrijven kiezen dan vaak voor professioneel gereedschap, zoals een Festool schuurapparaat.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]