Home Blogs 8 tips voor het plaatsen van een boerengootsteen in de keuken

8 tips voor het plaatsen van een boerengootsteen in de keuken

DELEN

Waar moet je aan denken wanneer je je landelijke keuken een upgrade wilt geven; door middel van een landelijke gootsteen.

1. De boerengootsteen is enorm zwaar

Houdt bij het bestellen van een boeren gootsteen dus rekening met een heel zwaar pakket, die je niet zo makkelijk in je eentje tilt. Ook moet je dus serieus rekening houden met het gewicht op je keukenkastjes wanneer het is geïnstalleerd. Veel van de gootstenen hebben ondersteuning nodig en uw kasten moeten mogelijk wat worden versterkt om het gewicht te kunnen dragen.

2. Meeste landelijke gootstenen zorgen ervoor dat je een deel van je aanrechtblad moet verwijderen

Doordat de gootsteen veel groter is dan de standaard gootstenen, zijn er heel wat aanpassingen nodig aan je keuken voordat je gootsteen kan plaatsen. Denk hierbij aan een bredere opzet, maar er is ook veel meer ruimte nodig in de diepte.

3. Een tijdje zonder gootsteen

Het is geen eerste wereldprobleem, maar je moet begrijpen dat je misschien je oude gootsteen niet kan gebruiken en je nieuwe gootsteen niet zo snel opnieuw geïnstalleerd hebt. Handig om de werkzaamheden dus in een kort tijdsbestek te plannen, zodat je niet zo lang zonder gootsteen zit.

4. Je kastjes moeten worden aangepast en opnieuw worden geverfd

De gootstenen in een boerderij zijn super diep en de voorkant van de gootsteen heeft veel diepte nodig. Dus er moeten zeker wat aanpassingen worden gedaan voordat je nieuwe grote gootsteen geplaatst kan worden.

5. Zorg dat de gootsteen echt goed waterpas wordt bevestigd

Niet alleen voor het wegspoelen is het enorm handig, maar ook noodzakelijk voor het doorlopen van je aanrechtblad. Daardoor is het van belang dat je landelijke gootsteen goed waterpas wordt gemonteerd.

6. Leidingen

De aansluiting kan anders zijn bij een boeren gootsteen. De moderne gootstenen hebben zelf 2 putjes, houdt er dus rekening mee dat dit bij een klassieke gootsteen niet het geval is. De leidingen moet je hier dus ook op aanpassen.

Landelijke sfeer in de keuken

Wil je het direct goed aanpakken en je hele keuken een ‘make-over’ geven door een gehele keuken te kopen in de landelijke/boeren sfeer? Neem dan eens een kijkje tussen deze landelijke keukens.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 2/5]