Home Klussen in huis Duurzaam klussen: zo doe je dat!

Duurzaam klussen: zo doe je dat!

DELEN

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker anno 2018. Ook tijdens het klussen letten we steeds meer op het milieu. Zet één stap in een bouwmarkt en je wordt overladen met verschillende materialen. Waar moet je opletten als je een steentje wilt bijdragen aan ons milieu? Maakt het echt uit of we letten op duurzaamheid tijdens een grootscheepse verbouwing of een kleine reparatie? In dit artikel lees je alles over duurzaam klussen.

Kies voor duurzaam materiaal

Bij duurzaam klussen kan het juiste materiaal niet ontbreken. Ga bij voorkeur voor materiaal met een lange levensduur of kies voor materiaal met een speciaal keurmerk. Hout is vaak minder duurzaam dan tegels of parketvloeren. Toch kan je ook bij je keuze in hout letten op het milieu. Kies bij voorkeur voor een houtsoort met FSC-keurmerk, dit hout wordt enkel geteeld in een duurzaam bos.

Zorg er tevens voor dat je enorm zuinig omgaat met je materialen. Gooi overgebleven materialen nooit weg, maar breng ze terug naar de bouwmarkt of bewaar ze voor de volgende klus.

Breng nieuw leven in oude materialen en meubels

Ga je verhuizen en wil je zo duurzaam mogelijk verbouwen? Hergebruik dan de materialen die afkomstig zijn uit je oude huis. Houten vloeren verlenen zich hier bij uitstek voor. Bijzonder aan hout is dat elke plank over een unieke tekening beschikt. Elke kras zorgt alleen maar voor meer karakter. Het hergebruiken van houten vloeren zorgt dan ook alleen maar voor meer charme in huis. Vind je het niks voor de woonkamer? Gebruik dan enkele planken voor de slaapkamer om deze een persoonlijk tintje te geven.

Ben je erg handig? Struin dan eens wat kringloopwinkels af voor antieke meubels. Hoe leuk is het om deze helemaal zelf op te knappen? Wist je dat je ook meubels kan hergebruiken en een andere functie kan geven? Wat dacht je van wat oude koffers om te gebruiken als eyecatcher in de slaapkamer? Deze manier van leven past ook perfect bij de populaire industriële stijl.

Voordelen duurzaam klussen

  •  Bij duurzaam klussen gebruik je duurzame materialen. Hierdoor wordt het milieu veel minder belast.
  • Het hergebruiken en opknappen van meubels geeft je huis een persoonlijk tintje
  • Je gebruikt meubels met een langere levensduur. Dit scheelt je op langer termijn heel wat in kosten. Goed voor het milieu en je portemmonee dus!
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]