Home Gereedschap Hoe boor ik een gat in de muur? Korte uitleg hoe je...

Hoe boor ik een gat in de muur? Korte uitleg hoe je het best een gat kan boren!

DELEN

Gaten boren in de muur doe je zo!

Gaten in de muur boren kan iedereen, maar een mooi gat boren in de muur is een ander verhaal. Dit komt door bijvoorbeeld verschillende muren maar ook andere factoren spelen een rol.

Allereerst; wat heb je nodig? Je hebt bij het boren van een gat in de muur een boormachine, schroef, plug, potlood en tape nodig.

Gaten boren in verschillende materiaal

De eerste tip is om te kijken met welk materiaal je te maken hebt. Is het een houten muur of moet je in metaal, glas of steen boren? Vind hier een overzicht met welke boor heb ik voor welk materiaal nodig.

Tweede tip is om eerst goed te analyseren waar je gaat boren, een leidingzoeker is een stuk gereedschap die je hier goed bij kan helpen. Je wilt namelijk niet zomaar een leiding raken bij het boren. Zorg er ook voor dat je nooit in de buurt van een stopcontact boort, dit zal zeker tot gevaarlijke situaties leiden.
Tip drie: wanneer je dan je plekt hebt gekozen die niet voor een leiding of dichtbij een stopcontact zit kun je de eerste stap naar het boren zetten. Zet met een potlood een stip op de muur waar je een gat wilt gaan maken. Dit kan bijvoorbeeld ook doormiddel van een klein stukje tape.

boren in hout

Handig trucje voor de diepte van het gat

Nu is het zaak om rekening te houden met de gewenste diepte van het gat, vooral als je gebruik maakt van een plug. Leg dan de plug naast de boor waar mee je gaat boren en zorg ervoor dat je duidelijk op je boor aangeeft, met bijvoorbeeld een stift of tape, hoe ver je door moet boren. Zo kan je het best rustig boren totdat de boor het streepje bereikt en weet je zeker dat je de juiste diepte hebt geboord.

Nu is het tijd om te boren, dit doe je door eerst rustig te beginnen met boren en er met veel aandacht voor zorgt dat je boor recht blijft gaan in de muur (controleer of de boor zowel horizontaal als verticaal haaks op de muur staat!). Daarna kan je wat sneller boren en trek je hem tijdens het draaien terug, dit herhaal je een paar keer tot je de gewenste diepte hebt bereikt.

Dan is het tijd om de plug erin te doen, dit kan soms wat moeizaam gaan. Gebruik bijvoorbeeld dan even een hamer om de plug in de muur te krijgen. Nu kun je de schroef erin doen, en ben je klaar!

[Totaal: 53    Gemiddelde: 2.5/5]