Home Gereedschap Kapotte schroef verwijderen

Kapotte schroef verwijderen

DELEN
dolgedraaideschroef

Af en toe gebeurd dit helaas, een schroef die niet meer kan draaien, omdat deze kapot is. Dit wordt ook wel een dolgedraaide schroef genoemd. Dit is wanneer de schroef beschadigd is, meestal door het te veel doordraaien, en niet meer terug of verder te draaien is met een schroevendraaier of boormachine. We hebben hieronder de tips om het te verhelpen:

Elastiek gebruiken

Dit is de makkelijkste manier van fixen, maar werkt niet altijd. Pak een elastiek, dus het elastiekje met een schroevendraaier op de schroefkop, hierdoor kan de schroevendraaier meestal wel weer draaien. Dit komt omdat het elastiek de plekjes opvult waar de schroef beschadigd was. Met het elastiek erop kan je met veel kracht en als je het rustig doet, de schroef weer los draaien.

Schroevendraaier erin slaan

Als de vorige tip niet werkte, kunnen we het volgende proberen. Hiervoor hebben we een schroevendraaier nodig met de meeste grip. Wat je doet is, de schroevendraaier die je hebt op de schroef zetten, dan vervolgens met een hamer een tik geven op de schroevendraaier. Hierdoor maak je eigenlijk een nieuw gat in de schroefkop, precies in de vorm van je schroevendraaier. 

Pas hierbij wel op dat je de muur of het materiaal waar de schroef in zit niet beschadigd. 

Schroefverwijderaar

Mocht het niet lukken met de spullen die je al in huis hebt, is er gelukkig nog een laatste redmiddel. Er bestaan gewoon speciale schroefverwijderaars, zie hieronder een voorbeeld:

Een schroefverwijderaar, zijn ideaal om dit probleem op te lossen. Je plaatst de bit in je schroefmachine, en zet de boor in de dolgedraaide schroef. Het proces lijkt op onze vorige manier, je maakt weer een nieuwe inkeping. Als deze is ontstaan kun je de schroef als het goed is weer los draaien.

[Totaal: 5    Gemiddelde: 4/5]