Home Tuin Gemakkelijke manieren om uw tuinmeubilair schoon te maken

Gemakkelijke manieren om uw tuinmeubilair schoon te maken

DELEN

Lees hier de tips voor het schoonmaken van je houten buitentafel.

Bakzout

De meeste commerciële reinigingsmiddelen zijn te schurend om op tuinmeubelen van hars te worden gebruikt. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken over krassen of mattering als u uw meubilair van hars reinigt met een natte spons die in bakzout is gedompeld. Veeg met cirkelvormige bewegingen af ​​en spoel vervolgens goed.

Bleek

Zien uw plastic tuinmeubels er smerig uit? Voordat je het weg wilt gooien, probeer het te wassen met een mild reinigingsmiddel gemengd met 1/2 kop bleekmiddel in 3 á 4 liter water. Spoel het schoon en laat het door de lucht drogen.

Azijn

Als je in een heet, vochtig klimaat leeft, ben je waarschijnlijk geen onbekende in het zien van schimmel op je houten dekken en terrasmeubilair. Maar probeer voordat je naar het bleekmiddel gaat, deze mildere, op azijn gebaseerde oplossingen:

Bewaar een witte azijn van volledige sterkte in een gerecycleerde spuitfles en gebruik deze overal waar u meeldauw groei ziet. De vlek zal van de meeste oppervlakken kunnen worden verwijderd en de azijn zorgt ervoor dat het voor een kleine periode niet terugkomt.

Verwijder schimmel van hout en houten terrasmeubilair door ze af te sponsen met een oplossing van 1 kopje ammonia, 1/2 kopje witte azijn en 1/4 kopje bakzout gemengd in 4 liter water. Houdt een oude tandenborstel bij de hand om de oplossing in hoeken en andere kleinere pleksen te werken.

Om de meeldauw groei te lijf te gaan en te remmen op plastic tuinmeubilair en terrasparasols, meng je 2 kopjes witte azijn en 2 eetlepels vloeibare afwasmiddel in een emmer heet water.

Gebruik een zachte borstel om het in de groeven van het plastic te werken en voor het schrobben. Afspoelen met koud water; laat daarna drogen in de zon.

WD-40

Breng kleur en glans terug naar vervaagd plastic terrasmeubilair. Spuit de WD-40 gewoon rechtstreeks op het oppervlak en veeg af met een schone, droge doek. Je zult verrast zijn over de resultaten.

 

Lees hier de tips om uw tuinmeubelen najaarsproof te maken

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]