Home Blogs Inspiratie voor creatief opbergen 

Inspiratie voor creatief opbergen 

DELEN

Heb je af en toe het idee dat je je huis uitgroeit? Dan ben je zeker niet de enige. Ruimtegebrek is een veelgehoord probleem in de meeste huishoudens. Zodra je een nieuwe woning betrekt, heb je vaak nog het idee dat je over zeeën van ruimte beschikt. Na enkele jaren lijkt al die ruimte al ingenomen te zijn en heb je geen idee meer waar je al je spullen moet laten. Komt dit probleem je bekend voor? Lees dan snel verder voor enkele handige tips voor creatief opbergen! 

Benut iedere loze ruimte 

Vaak zien we dat woningen over enkele loze ‘ruimtes’ beschikken. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder de trap of de ruimte onder een schuin dak. Meestal worden hier verder geen meubels geplaatst en blijft de ruimte leeg. Zonde, want hierdoor loop je een heleboel opbergmogelijkheden mis! 

Laat bijvoorbeeld een kast op maat maken onder de trap. Hierdoor beschik je over extra opbergruimte en vul je ook nog eens een loze hoek met een prachtig meubelstuk! Of kijk eens naar bestaande kasten, wellicht vind je hier een kast die al perfect past. Daarnaast staat de kast niemand in de weg, omdat de ruimte verder toch niet gebruikt wordt. Zo sla je eenvoudig twee vliegen in één klap. 

Investeer in multifunctionele meubels 

Is je woning aan de kleine kant en is het daardoor lastig om opbergplekjes te creëren? Investeer dan geld in de aanschaf van multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die al een praktische functie hebben en tevens ook voor andere doeleinden ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bed met opbergruimte onder het matras of een salontafel met extra lades. Vaak betaal je wel iets meer voor deze meubels, maar dat geld is het zeker waard. 

Door van bestaande meubels praktische opbergplekken te maken, kan je eindeloos variëren. Laat daarom je creativiteit de vrije loop en geniet van het resultaat. 

Creëer meer ruimte 

Dit klinkt misschien als een vreemde tip, want je hebt nu al het idee dat je ruimte tekort komt, maar kan zeker verstandig zijn. Door de jaren heen verzamelen mensen vaak ontzettend veel spullen. Oude meubels, erfstukken of herinneringen, alles wordt verzameld. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd een grote opruimbeurt te houden. Hierdoor creëer je eenvoudig meer ruimte en wordt het opbergen van al je spullen ook weer een stuk eenvoudiger. 

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]