Home Klussen in huis Koophulp voor terrasdeuren

Koophulp voor terrasdeuren

DELEN

Terrasdeuren zijn deuren om jouw huis aan de tuin of terras op een mooie manier te verbinden. Nu is er een groot verschil tussen de ene terrasdeur en de andere, want prijzen kunnen nogal verschillen. De basisverschillen zullen we in dit blog voor je toelichten!

Pui en schuifdeur

Bekendste oplossing als tuindeur in Nederland is bij uitstek de schuifpui, geeft een mooi royale opening en is erg praktisch. Voordelen hebben we even op een rijtje

Voordelen schuifdeur/schuifpui

  • Weinig ruimte kwijt aan de deur
  • Heel veel licht, omdat maar een klein deel van de deur kozijn is
  • Je kan elke dag variëren in de opening naar de tuin

Nadelen schuifdeur/schuifpui

Opening zit aan de zijkant, dus symmetrie gaat verloren wat soms juist een mooi detail kan zijn

  • Glas wordt meestal erg snel vies
  • Helft van de opening naar de tuin kan maar daadwerkelijk open, andere helft blijft altijd dicht

Dubbel openslaande deuren

Dit is eerlijk gezegd de favoriete optie van ons. De opening naar de tuin wordt naar onze mening het mooist met openslaande deuren, mits deze van glas zijn kun je ook altijd genieten van het uitzicht op terras of tuin. Je hebt midden in de deur de opening en je kan ze naar buiten openslaan, waardoor je een grote opening naar de tuin krijgt. Eigenlijk hadden we deze nog kunnen toevoegen aan onze tuintrends van dit jaar.

Als je de ruimte hebt dan zijn openslaande deuren een erg goede optie, heb je dat niet, dan zijn er nog goede alternatieven.

Harmonica- of vouwdeur

Door een speciaal scharnier in een deur kun je dubbele tuindeuren hebben die volledig naar buiten kan klikken. Het maakt gebruik van een vouwmechanisme of harmonicamechanisme. Een erg efficiënte verbinding naar je tuin. Deze optie wordt ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld een balkon. Nadeel van deze soort deur is vaak wel de prijs, die kan soms erg hoog uitvallen.

Zo heb je hopelijk een basisidee gekregen van de verschillende deuren en zal je een keuze gaan maken. Denk aan je budget en de ruimte die je hebt. Heb je weinig ruimte en weinig budget, dan is een schuifdeur een goede optie. Heb je wat meer budget en wel een kleine ruimte, dan adviseren wij een vouwdeur. Onze favoriet zijn de openslaande deuren, hier is een beetje ruimte wel voor vereist, zijn vaak net iets duurder dan een schuifdeur. Maar maak direct een beslissing op het budget, wellicht vind jij een goedkope openslaande deur!

Lees ook dit artikel over het vervangen van je glaslat!

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]