Home Onkruidbrander kopen

Onkruidbrander kopen

Wanneer u last heeft van onkruid op bijvoorbeeld uw oprit, in de tuin of op het terras dan kunt u deze ontzettend gemakkelijk verwijderen met een onkruidbrander. Onkruid bestrijden is op deze manier niet alleen gemakkelijk voor u maar ook beter voor het milieu dan bijvoorbeeld het gebruik van chemicaliën. Deze verbranders van onkruid hebben namelijk geen chemicalien nodig en verontreinigen dus niet het grondwater of uw planten in de tuin.

Onkruidbranders kopen

Er zijn veel verschillen in onkruidbranders, hieronder proberen wij u een goed overzicht te geven van de verschillende branders en welke voor uw het best geschikt is. Ook vinden wij de prijzen belangrijk, dus ook vindt u hierbij een prijs vergelijk, zodat u de goedkoopste onkruidbrander kunt kopen!

Hoe werkt een onkruidbrander?

Deze apparaten werken met een vlam, deze worden geproduceerd door gas. De onkruidbrander produceert hiermee een enorme hitte. Wanneer er met de onkruidbrander over het onkruid wordt heengegaan, ontstaat er veel hitte bij de plant, door deze hitte gaan de cellen in deze plant koken en barst eigenlijk de plant kapot. Omdat door het barsten van de plant de toevoer van water en voedingstoffen naar de bladeren niet meer mogelijk is, sterft dit deel na een kleine tijd ook af.

Wanneer bestrijd je het onkruid

Beste moment om het effectief te bestrijden is in het voorjaar en net aan het begin van de zomer, hierdoor dood je al het opgekomen onkruid, maar verspil je niet te veel gas aan vergroeide onkruid. Als een onkruidplant namelijk vergroeit is, is deze vele malen groter en moet je meer moeite doen om het te doden en kost het ook meer tijd.

Uit ervaring adviseren wij om ongeveer 2 of 3 weken na het verbranden het nog eens te herhalen. Hierdoor doe je namelijk veel meer schade aan de wortels van het onkruid en heb je minder kans op dat het zelfde onkruid het volgende jaar weer naar boven komt.