Home Klussen in huis Vloerrenovatie: vervang je houten vloer door schuimbeton

Vloerrenovatie: vervang je houten vloer door schuimbeton

DELEN
schuimbeton

Veel mensen met bestaande oude woningen ondervinden problemen door een vochtige kruipruimte. Als je regelmatig last hebt van vochtproblemen, een krakende vloer, houtrot of het doorbuigen van je vloer wordt het tijd om hier iets aan te veranderen. Met een nieuwe betonvloer van schuimbeton ben je definitief van bovenstaande problemen verlost. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk en wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Wat is schuimbeton

Schuimbeton is een zeer licht materiaal dat sterk is en zeer goede isolatie eigenschappen bezit . Dit materiaal wordt in vloeibare vorm zelf gemaakt en neergelegd in de bestaande kruipruimte. Doordat het materiaal erg licht is en snel droogt, kan je er alweer snel op lopen (24 uur na aanbrengen beloopbaar). Ondanks het lichtgewicht van dit materiaal is het enorm sterk en kan het onvoorstelbare gewichten dragen.

Voordelen van schuimbeton

  •              Doormiddel van een goede isolering heb jij het voordeel van lagere stookkosten en daarmee een duurzamere woning.
  •              Schuimbeton blijft veel langer goed dan andere bouwmaterialen, hierdoor behoort het tot 1 van de duurzaamste methodes om je huis mee te isoleren. Daarnaast is het ook nog eens ongevoelig voor rot en schimmels.
  •              In de meeste gevallen is schuimbeton goedkoper dan elke andere vorm van renoveren.
  •              Schuimbeton is eenvoudig en snel te leggen.
  •              Doordat schuimbeton vloeibaar is, is het makkelijker om alle hoeken en naden goed te bereiken voor een optimaal resultaat.

Verschillende toepassingen van schuimbeton

Schuimbeton kan niet alleen dienen als hulpmiddel tijdens een vloerrenovatie, maar is ook te gebruiken voor het opvullen van holle ruimtes of voor het creëren van een afschot op een plat dak. Doordat schuimbeton zo veelzijdig is, wordt het steeds vaker ingezet door vakmensen en op bouwplaatsen. Vraag altijd eerst om advies van een deskundige of laat de renovatie uitvoeren door een professional voor een optimaal resultaat.

Schuimbeton is heel anders dan gewoon beton. Wil je gewoon beton laten storten? Je kan heel gemakkelijk en goedkoop online beton bestellen bij Mollie Beton. Dit is ook een dienst van Faber.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]