Home Klussen in huis Waarvoor gebruik je de WD-40 (en 5 plaatsen waar het nooit moet...

Waarvoor gebruik je de WD-40 (en 5 plaatsen waar het nooit moet worden gespoten)

DELEN

Iedereen weet dat WD-40 het perfecte product is om piepen te dempen, vocht te verplaatsen, roest te voorkomen en vastzittende onderdelen los te maken. Je hebt waarschijnlijk nu een busje in je garage staan. Het heeft heel veel toepassingen, maar het is geen wondermiddel. In feite zijn er enkele klussen die het glijmiddel absoluut zal verpesten.

Gebruik WD-40 om

1. Insmeren van een schep. Spray WD-40 op een schop, spitvork, schoffel of tuinschep. De grond glijdt er meteen af ​​- vooral handig bij het graven in klei.

2. Maak de tegel schoon. De spray verwijdert gemorste mascara, nagellak, verf en schuurplekken van tegelvloeren en helpt je ook om vuil van de voegen te verwijderen. Opruimen met zeepwater.

3. Schrob vlekken van roestvrijstalen gootstenen.

4. Kauwgom losmaken. Een straal maakt het gemakkelijker om kauwgom uit tapijt en zelfs haar te trekken.

5. Verzacht leer. Olie kan helpen bij het breken van een stijve lederen gereedschapsriem.

6. Vastzittende LEGO blokjes. Je kinderen zullen je bedanken.

7. Wis krijt. Wanneer krijt op speelgoed, vloeren, meubels, geverfde muren, behang, ramen, deuren en televisieschermen belandt. Spray op WD-40 en veeg het af.

8. Voorkom dat bloempotten blijven plakken als ze op elkaar worden gestapeld.

9. Weg met roest. Spuit en wrijf roest weg van de cirkelzaag en metaalzaagbladen. Het kan ook bladen van teer en andere smurrie reinigen.

10. Verwijder lijm. Verwijder kleverige resten van prijskaartjes, ducttape en stickers.

Maar spuit het niet op

1. Deurscharnieren. Natuurlijk zal WD-40 het piepen stoppen, maar het trekt ook stof en vuil aan. Na verloop van tijd krijg je lelijke zwarte strepen op je scharnieren.

2. Fietskettingen. WD-40 kan ervoor zorgen dat vuil en stof aan een ketting blijven kleven. Gebruik fiets-specifieke smeermiddelen, die meestal teflon bevatten.

3. Paintballgeweren. WD-40 kan de afdichtingen in de pistolen doen smelten.

4. Sloten. De spray kan de interne mechanismen voortijdig verslijten, vooral in de pin tumbler sloten, in deursloten en hangsloten. Ga voor grafietpoeder.

5. iPods en iPads. WD-40 kan de Home-knop op deze apparaten niet repareren. In feite kan de spray ervoor zorgen dat het plastic op de kap afbreekt en als er iets in de elektronica komt, kan het plastic onderdelen binnenin beschadigen.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 1/5]