Home Klussen in huis Zelf een hottub bouwen

Zelf een hottub bouwen

DELEN

Hottub

Iedereen houdt van hottubs, en niets is leuker dan een zelfgemaakte jacuzzi hebben staan. Een hottub biedt de perfecte ontspanning, zonder dat je er voor naar een spa moet. Zelf een hottub maken is de beste manier om een extra luxueuze atmosfeer te creëren en daar lang van te genieten. Hottubs zijn op zich al classy en stoer, maar hem zelf maken doet daar nog een schepje bovenop en is dus enkel voor echte mannen.

Doe het zelf hottub

Voor je een doe het zelf hottub kan bouwen heb je natuurlijk het juiste materiaal nodig: planken, schroeven, een lekdicht zeil of doek, eventueel spanbanden en een ton om in te stoken. Daarbij heb je natuurlijk ook veel hout en water nodig om de hottub te vullen, en een stevige koperen leiding, een paar stukken rubber slang en een pomp.

De hottub zelf bouwen is eigenlijk heel eenvoudig. De eerste stap is het aaneenschroeven van de planken – met behulp van een schroefboormachine – zodanig dat er nergens een lek is. Vervolgens wordt het lekdichte zeil over de constructie geplaatst en vastgemaakt.

Het bouwen van het hottub verwarmingssysteem vraagt wat meer werk. Bevestig de rubber slang aan de koperen leiding die verticaal in de ton uitmondt. Het verwarmde water komt terug in het bad via een tweede rubberen slang. Het is belangrijk dat de slangen goed met ringen worden vastgehecht, en dat ze heel laag – dicht bij de bodem van het bad – uitkomen: op die manier wordt het water onderaan opgewarmd. Als dat water dan afkoelt en stijg, wordt het via de andere leiding hoger in het bad – met behulp van de pomp – weggevoerd en weer opnieuw opgewarmd.

 Water, water en nog eens water

Natuurlijk is bij het bouwen van een hottub water een onmisbaar element. Afhankelijk van hoe groot je hottub is, zijn er heel wat liters water nodig om de hottub te vullen. Een klein bad komt al aan 1000 liter, en als je het graag wat groter hebt kan dat al snel 20.000 liter worden. Een hottub bouwen: enkel voor echte mannen dus!

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]