De huidige markt biedt een breed scala aan veiligheidsschoenen. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om de werkomgeving en de uit te voeren taken te beoordelen. Bekijk hoe u een weloverwogen keuze kunt maken.
Voetletsels zijn onderverdeeld in twee categorieën. De eerste categorie omvat voettrauma, bijvoorbeeld lopen op een spijker, of een voet die wordt verpletterd door een zware vrachtwagen, enz. De tweede categorie omvat ongevallen door uitglijden, vallen of verkeerde bewegingen die verstuikingen en breuken veroorzaken. In Nederland vertegenwoordigen bijvoorbeeld verstuikingen van de enkels 50% van het voetletsel van bouwvakkers, omdat deze werknemers aan al deze situaties worden blootgesteld.
Om het juiste schoeisel te kiezen, is het belangrijk om de werkplek en de taken van de werknemer te beoordelen. Overweeg de volgende elementen:
Evalueer ook de risico’s op deze gebieden en maak de juiste keuze:
Selecteer schoeisel met een buitenzool voor maximale hechting die geschikt is voor uw werkoppervlakken.
De aanpassing van de schoen aan de voet van de werknemer en het comfortniveau spelen beide een essentiële rol in de veiligheid.
Voethygiëne hangt af van de luchtcirculatie in de schoen. Schoenen moeten absorptie- en vocht afvoerende eigenschappen hebben. Slecht passende schoenen kunnen eelt, likdoorns, schimmelinfecties (voetschimmel), enz. Veroorzaken. Vocht en slijtage kunnen de bescherming tegen elektrische schokken verminderen. Controleer regelmatig de staat van uw laarzen (gebarsten buitenzool, gebroken leer, lekke banden). Het aanbrengen van een waterdichte beschermende coating zal de levensduur ervan verlengen.
Experts kunnen u adviseren over het beste model, aanpassing en onderhoud voor uw werkschoenen en voor alle werkomgevingen.
€ 0,00
€ 0,00 excl. BTW