Home Gereedschap Schuurmachines in alle soorten en maten, welke heb jij nodig?

Schuurmachines in alle soorten en maten, welke heb jij nodig?

DELEN

‘Daar heb je een schuurmachine voor nodig’, hoor je vrolijk als je vertelt over een klus die je wilt gaan doen. Vol vertrouwen stap je de eerste de beste zaak in om een schuurmachine te kopen. Zodra je één blik werpt op het grote assortiment zakt de moed al in je schoenen. Hoe moet je hier ooit een keuze uit maken? In dit artikel vertellen we je meer over de meest voorkomende soorten en leggen we uit welke je voor jouw klus nodig hebt.

De excentrische schuurmachine

Een excentrische schuurmachine wordt vaak gebruikt door professionals of ervaren doe-het-zelvers. Een excentrische schuurmachine maakt, in tegenstelling tot een vlakschuurmachine, geen ronde beweging maar beweegt roterend en excentrisch. Dit zorgt er voor dat er geen diepteverschillen of naden zullen ontstaan. Hiermee ontstaat er een heel strak eindresultaat. Bovendien werk je een stuk sneller met een excentrische schuurmachine, omdat deze veel meer materiaal in een korte tijd kan weghalen. Deze schuurmachine is vooral geschikt voor klussen met een groot oppervlakte zonder allerlei vervelende kanten en randjes. Het nadeel van een excentrische schuurmachine is dat deze geen hoeken kan bereiken.

De vlakschuurmachine

Dit is de schuurmachine die het vaakst gebruikt wordt door doe-het-zelvers. Dat is ook niet zo vreemd, want deze schuurmachine is multi-inzetbaar. De vlakschuurmachine beschikt over een vlakke zool die wordt gemonteerd op een excentrische machine. Door dit mechanisme is het mogelijk om gemakkelijk schurende bewegingen te maken. Deze schuurmachine is enorm simpel in gebruik en daarmee perfect geschikt voor de beginnende klusser. Je hebt zowel grote als kleine vlakschuurmachines. De kleinere varianten beschikken ook over een kleinere oppervlakte, waardoor ze beter geschikt zijn voor het schuren van krappe ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan kastjes of lades. Deze schuurmachines zijn tevens te bedienen met één hand. De grotere modellen zijn geschikt voor het schuren van deuren en meubels.

Deltaschuurmachine

De werking van een deltaschuurmachine is eigenlijk precies zo als bij de vlakschuurmachine. Het enige verschil is dat de deltaschuurmachine beschikt over een driehoekige zool. Deze zool maakt het mogelijk om ook in hoekjes en naden te schuren.

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een schuurmachine

Ga je binnenkort een schuurmachine aanschaffen? Dan is het vooral belangrijk dat je weet welke schuurmachine past bij de klus die je gaat uitvoeren. Nu je wat meer weet over de verschillende soorten schuurmachines, is de keus je vast al wat makkelijker gemaakt. Kom je er echt niet uit? Neem dan contact op met een speciaalzaak en leg uit waar je de schuurmachine voor wilt gebruiken. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte schuurmachine. Vergeet ook vooral het schuurpapier niet mee te bestellen!

[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]