Home Gereedschap Wat is het verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroefmachine?

Wat is het verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroefmachine?

DELEN

Het verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroefmachine is vaak niet helemaal duidelijk. De functie van deze twee machines liggen immers heel dicht bij elkaar. Ze worden allebei gebruikt voor zowel schroeven als boren. Maar wat is dan eigenlijk precies het verschil? En wanneer kies je eerder voor een slagschroevendraaier dan een boor- of schroefmachine? In dit artikel vertellen we meer over deze twee machines en leggen we uit welke machine beter van pas komt bij welke klus.

De voordelen van een slagschroevendraaier

Het grootste verschil tussen een slagschroevendraaier en een schroef- of boormachine is dat deze wordt aangevoerd door een slagkop. Bij een schroef- of boormachine werkt de motor als aanvoeringskracht. Het voordeel van een slagkop is dat er zo min mogelijk gevraagd wordt van de accu zelf. De belasting is minimaal en daardoor gaat de slagschroevendraaier een stuk langer mee. Hierdoor ben je op langer termijn goedkoper uit al je veel en intensief gebruik maakt van deze machine. Bovendien is een slagschroevendraaier een stuk minder zwaar, waardoor de polsen minder belast worden. Als je regelmatig werkt met grote schroeven en het apparaat minder wilt overbelasten is de aanschaf van een slagschroevendraaier een verstandig idee.

Welk apparaat kies jij?

Als je een keuze moet maken tussen een slagschroevendraaier en een schroef- of boormachine is het belangrijk om te weten wat precies de verschillen zijn. Wij hebben in een simpel overzichtje gezet wanneer het verstandig is voor een bepaalde machine te kiezen.

  • De boor- of schroefmachine: deze wordt voornamelijk gebruikt tijdens het werken met kleine en lichte schroeven. Deze is breed inzetbaar en te gebruiken voor meerdere doeleinden. De kracht van de machine wordt geleverd uit de motor, hierdoor ligt de machine wat zwaarder in de hand. Bij het uitvoeren van intensief en zwaar werk kan de machine overbelast raken.

  • Slagschroevendraaier: de accu van een slagschroevendraaier wordt veel minder snel overbelast doordat de kracht geleverd wordt uit de slagkop. Hierdoor is deze veel beter geschikt voor intensief werken met grote en brede schroeven. De slagschroevendraaier kan tevens gebruikt worden bij het bevestigen van metalen platen of gipsplaten.

[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.8/5]