Home Blogs Hoe een betonmolen te gebruiken

Hoe een betonmolen te gebruiken

DELEN

Als je er nog nooit een hebt gebruikt, kan het een beetje intimiderend zijn om een ​​betonmolen te gebruiken – en het enige wat nog erger is, is niet toegeven dat je niet weet wat je doet.

Hoewel we je een algemeen idee kunnen geven van wat u moet doen, moet je bedenken dat de instructies bij de machines leidend zijn. Niet elke machine is hetzelfde namelijk.

Laat de machine de betonmix een paar minuten mengen en voeg dan een beetje meer water toe, totdat je mengsel glad en plastisch uitziet.

1. Allereerst begin je met het toevoegen van de helft van de hoeveelheid dat je gebruikt – meestal zand en grind eerst en dan een beetje water toevoegen. Hoeveel water je nodig hebt, ligt aan de mix die je gebruikt, dit staat altijd op de verpakking.

2. Leeg vervolgens de hele zak in de trommel, plus de rest van de ingrediënten. Laat de machine het een paar minuten mengen en voeg dan een beetje meer water toe, totdat je mengsel er glad uitziet. Nu is je beton mengsel klaar!

3. Als je klaar bent, wacht je ongeveer 28 dagen  voordat het beton is uitgehard. Tijdens de eerste week moet u het oppervlak elke dag met water besprenkelen om te zorgen dat het correct instelt en zijn maximale sterkte potentieel bereikt.

Tips voor het schoonmaken betonmolen

Als je eindelijk klaar bent met de slopende arbeid die gepaard gaat met het gieten van beton, is het laatste wat je wilt doen je molen schoonmaken. Het is echter absoluut noodzakelijk dat u dit na elk gebruik doet, anders kan de trommel vol komen te zitten met gedroogd beton, wat er voor zorgt dat de molen niet meer te gebruiken is.

De eenvoudigste manier is om hem gewoon schoon te spoelen zodra je klaar bent. Als je niet te lang wacht, kan dit alles zijn wat je moet doen. Als oud beton al hard is geworden en niet los zal laten, moet je wat grind toevoegen en het laten draaien.

Na ongeveer twee minuten kunt u het grind uitstorten en het opnieuw proberen schoon te spuiten. In het ideale geval zou je hiervoor een krachtige hogedrukspuit moeten hebben, of misschien moet je een beitel gebruiken.

Als je lui bent geweest en cement in je molen hebt laten zitten, moet je zeker een beitel gebruiken, plus voldoende armkracht. Als dat niet werkt, overweeg dan om een ​​pneumatische hamer te gebruiken.

Als laatste redmiddel zou je wat verdund zoutzuur erin gooien en het beton laten wegvreten. Als het eenmaal is losgeraakt, kun je het opnieuw weghakken met de beitel.

[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.7/5]