Home Gereedschap Koopgids luchtcompressor

Koopgids luchtcompressor

DELEN

Luchtcompressoren zijn geweldig elektrisch gereedschap om in de buurt te hebben. Ze pompen banden, elektrische schiethamers, spuitpistolen en vele andere luchtaangedreven gereedschappen op.

Compressor types

Inflator – Dit is de kleinste en lichtste. Meestal is dit niet echt een compressor, omdat het geen lucht comprimeert. Er is geen opslagtank op inflators, zodat ze continu lucht leveren. Ze zijn ook goed voor het op pompen van sportballen, fietsbanden oppompen of om je auto te hebben voor het oppompen van je auto band.

Zuigercompressor – Heeft een tank waarin de perslucht wordt opgeslagen. Zodra de druk een bepaald punt in de tank bereikt, wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Zodra de lucht in de opslagtank is gebruikt, start de motor opnieuw en vult de perslucht aan.

Eentrapscompressor – Heeft een enkele zuiger die lucht comprimeert en naar een opslagtank stuurt. Deze zijn erg goed voor thuisgebruik.

Tweetrapscompressor – deze hebben twee zuigers die lucht naar een opslagtank voeren. De eerste zuiger drukt de lucht samen en stuurt deze naar de tweede zuiger waar deze verder wordt samengedrukt. De tweede zuiger levert het af in een opslagtank. Deze worden gebruikt door professionals en zijn ontworpen voor continu gebruik.

Bij het kopen van een compressor zijn er bepaalde items waarmee u rekening wilt houden.

Horse Power – Dit is wat de motor produceert om de lucht samen te persen. Meestal hoe meer pk’s, hoe meer PSI de compressor kan produceren.

Compressor opslagtank – Dit is het aantal liters lucht dat de opslagtank perslucht kan bevatten. Grote tanks slaan meer perslucht op met een hogere compressiesnelheid. U moet uitzoeken waarvoor u het gaat gebruiken en wat de nodige PSI-waarden zijn voordat u een compressor koopt. Zorg ervoor dat uw compressor het gereedschap aankan.

Opslagtank configuraties

Enkele tank

Afbeeldingsresultaat voor enkele tank compressor

Dubbele Tank

Afbeeldingsresultaat voor dubbele tank compressor

Op wielen

Afbeeldingsresultaat voor dubbele tank compressor

Onderhoud

Olievrije compressoren – De lagers zijn afgedicht en u hoeft geen olie toe te voegen, goed voor woningen

Oliegesmeerde compressoren – U moet vaak olie verversen en toevoegen. Deze zijn voor industrieel gebruik.

Stroomvoorziening

Elektrisch – Geschikt voor vrijwel elke toepassing.
Gas – Kijk naar kopen als u in een nieuwe constructie gaat gebruiken waar er misschien geen elektriciteit is. Gascompressoren produceren veel vermogen.
Batterij – Geweldig voor kleinere projecten.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]