Tips en advies Doe het zelf klussen
Meedoen Deel ook je klustips
Voor en door klussers Het platform voor huis en tuin

Winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Gereedschap die de doe-het-zelf meubelmaker MOET hebben

Gereedschap

Gereedschap die de doe-het-zelf meubelmaker MOET hebben

Gereedschap zijn nodig voor het bouwen van meubels, maar welke heb je het meest nodig? We zullen kijken naar de onmisbare gereedschappen die essentieel zijn voor het bouwen van zelfgemaakt meubilair.

Voor uw gemak bevat dit bericht links naar benodigdheden of hulpprogramma’s die ik heb gebruikt om dit project te voltooien. Aankopen die met behulp van deze links worden gedaan, helpen Kluzzen.nl te ondersteunen en stellen mij in staat om meer doe-het-zelf-projecten te delen. En tips met jou te delen. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van deze links.

Een vriend van mij vroeg laatst wat ik eigenlijk in mijn gereedschapskist heb liggen. Mijn gereedschapskist is eigenlijk helemaal geen toolbox. Ik ben er vrij zeker van dat het was ontworpen om schoonmaakbenodigdheden te dragen in plaats van gereedschap! Maar goed, het werkt.

Ik heb in het verleden geprobeerd om gereedschapskisten te gebruiken, maar ze werken gewoon niet voor mij. Net als toen we moesten praatten over opslagmogelijkheden voor sloophout, heb ik gezegd dat ik alles in mijn zicht nodig heb of dat ik het niet zal gebruiken. Het is op dezelfde manier met een gereedschapskist. Als het buiten mijn gezichtsveld ligt, is het uit mijn gedachten.

Het tweede deel van de uitdaging was om te laten zien hoe je die essentiële tools kunt gebruiken om projecten voor thuisverbetering uit te voeren, zoals het installeren van keuken- / badkamer, het installeren van vloer- / wandtegels, sanitair, verlichting en gewoon algemene projecten voor woningverbetering.

Ik ben dol op projecten voor huisverbetering en van tijd tot tijd deel ik zelfstudies over projectverbetering. En ik heb zeker gedeeld hoe ik deze doe-het-zelf badkamer moest bouwen. Maar ik deel vooral gratis DIY-meubelplannen en handige DIY-tips.

WE GAAN EEN KIJKJE NEMEN NAAR DE ESSENTIËLE GEREEDSCHAPPEN DIE IK IN MIJN WERKPLAATS BEWAAR VOOR HET BOUWEN VAN MIJN DOE-HET-ZELF MEUBELPROJECTEN.

Voordat we kijken naar de gereedschappen voor het bouwen van zelfgemaakt meubilair, hebben we iets nodig om op te bouwen. We hebben een werkbank nodig. Het is waar! Ik denk altijd eerst ruimtebesparend, dus ik ben echt op zoek naar deze vouwbare compacte werkbank. Ik hou ook van deze werkbanken die je kunt aanpassen aan de grootte van je werkplaats.

Ik gebruik deze werkbank de hele tijd van het schuren van mijn meubelprojecten, en het gebruik van mijn verstekzaag voor schilderprojecten en zelfs het verzorgen van mijn hond! Stel het in wanneer je het nodig hebt en vouw het en sla het op als je klaar bent.

Een inklapbare werkbank is een andere geweldige manier om de ruimte in uw werkplaats te maximaliseren. U kunt een gereedschap op één kant monteren en vervolgens de bovenkant omdraaien om de werkbank voor montage te gebruiken.

Essentiële gereedschappen

Vertrouw me, ik weet dat hulpmiddelen duur kunnen zijn. Vooral als je net begint met zelfbouw. Als je net begint, heb je ALLES nodig. Geen paniek. Er is een goedkope optie. Het kopen van gebruikte hulpmiddelen is een geweldige manier om je arsenaal op te bouwen.

Veiligheidsspullen

Voordat we gereedschappen oppikken, moeten we nadenken over veiligheid. Lees, volg en begrijp de veiligheidsinstructies voor uw gereedschap. Als u het niet begrijpt, neem dan contact op met de fabrikant of vraag het aan een professional. We moeten onze ogen beschermen met een veiligheidsbril, onze oren met gehoorbescherming en onze longen met een kwaliteitsmasker.

Denk je dat veiligheidsuitrusting niet belangrijk is? Kijk eens naar mijn zonnebril in mijn 9 verfspuitfouten die je niet wilt maken. Als ik geen enkele oogbescherming droeg, zou die verfspecificatie in mijn ogen zijn geweest. Erger nog, als ik geen beademingsapparaat had gedragen, zouden die verfspecificaties in mijn longen terechtgekomen zijn. Do not DIY zonder veiligheidsuitrusting.

Siliconenmatten

Heb je ooit die siliconenmatten gebruikt of gezien die werden gebruikt voor het bakken van koekjes? De siliconenmat werkt gewoon zo. Het is een siliconenmat, speciaal ontworpen voor uw werkbank. In plaats van te voorkomen dat koekjes aan het bakplaat blijven kleven, voorkomt de Sili Mat lijmlijm aan uw werkbank, werkblad of werkstation.

En net zoals koekjes van de siliconen bakmatlijm glijden, schuift u de anti-stick Sili Mat eraf. Je kunt eventueel gemorste lijm met warm water opruimen of de lijm laten drogen en je pelt er meteen af! HOE GEMAKKELIJK IS DAT ?! Geen lijm meer op de bovenkant van onze werkbanken. Geen geruïneerde werkbanken meer. Nooit meer de bovenkant van uw werkbank vervangen.

Barry, een vriend van mij, stuurde me een bericht nadat ik deze tip had gegeven. Hij gebruikt bij voorkeur papier om zijn werkbank te beschermen. Ik heb in het verleden vetvrij papier gebruikt, maar de werkbankmat van rubber heeft een extra voordeel ten opzichte van vetvrij papier. De mat beschermt niet alleen uw werkbank, maar beschermt ook de oppervlakken van uw doe-het-zelf-meubelprojecten tijdens het bouwen.

We weten allemaal hoe zacht grenen is en hoe gemakkelijk hoeken kunnen worden gedeukt. Dat is niet zozeer een zorg met de een rubber mat. Vergeet niet dat de mat best dik is, dus er is minder kans op het deuken van uw meubelprojecten als u aan het assembleren bent. Mijn mat heeft een permanent plek bovenop mijn werkbank.

Rolmaat

Als je een doe-het-meubelproject gaat bouwen of een doe-het-zelf-project op zich neemt, heb je zeker een meetlint nodig. Het is niet alleen nauwkeurig, maar ook gewoon echt noodzakelijk.

Zweihaak

Ik zou nog dagen kunnen doorgaan over hoeveel ik van de zweihaak hou! Deze is onmisbaar! Ik gebruik het op bijna ELK meubelproject dat ik heb gebouwd. De zweihaak is ideaal voor het instellen van de diepte van een zaagblad, het meten van metingen en meer. Kijk maar eens naar de andere blogs van al mijn meubelplannen en de kans is groot dat je me ziet met de zweihaak.

Pencil Pull

Hier is nog een item dat ik gebruik voor ELK project. Ik verloor constant mijn potlood voordat ik een Pencil Pull kreeg. Toen ging ik naar een workshop houtskeletbouw. Een medestudent had een potloodtrek. Ik heb hem een ​​week lang gevolgd. Hij heeft zijn potlood nooit één keer verloren! Ik kocht er meteen een zodra ik thuiskwam. Met een Pencil Pull verlies je nooit meer je potlood en zal het altijd precies daar zijn waar je het nodig hebt.

KREG JIG® BOORMAL SET STANDAARD

Als je zelfgemaakt meubilair wilt maken, dan heb je een Kreg Jig nodig. Met de Kreg Jig is meubelbouw snel, eenvoudig en het afgewerkte product is strakker dan ooit. Ik gebruik de Kreg Jig op bijna elk meubelproject dat ik bouw. Ik ben begonnen met het gebruik van de Kreg Jig K3, maar ben sindsdien gepromoveerd naar een Kreg Jig K5 en ben dol op alle extra functies.

Als u geen ervaring hebt met het gebruik van de Kreg Jig, moet u mijn snelstartgids raadplegen voor installatietips en hoe u de mal gebruikt.

Accuboormachine

Je hebt een boormachine nodig om de Kreg Jig te gebruiken en er gaat niets boven het gemak van een draadloze boormachine. De DEWALT-draadboormachine die ik voor al mijn projecten gebruik, heeft een eenvoudig te bedienen snelspankop en is supersterk. Ik kan het aantal keren dat ik het heb laten vallen niet tellen en het werkt nog steeds! Op dit moment gebruik ik de 18-volt versie maar wil ik in de toekomst graag upgraden naar de 20-volt versie.

Haakse boormachine

Als je lang genoeg doe-het-zelf meubels bouwt, zal het je op een gegeven moment overkomen. De boormachine-combinatie is te groot om in ons doe-het-meubelproject te passen. Het overkwam me toen ik de tafel buiten maakte. Dus wat gaan we nu doen?

Het antwoord is een haakse boormachine. Een haakse boormachine springt in uw boor en accepteert zowat elke aansluiting bit, zoals een accuboormachine. Het is een onmisbaar geheim wapen dat je nodig hebt in je gereedschapskist. Het is de perfecte tool voor moeilijk bereikbare gaten en elke schroef in een kleine ruimte.

 

ESSENTIEEL GEREEDSCHAP – EEN HAAKSE BOORMACHINE IS EEN GEHEIM WAPEN VOOR MOEILIJK BEREIKBARE PLEKKEN!

Klemmen

Heb je ooit een klusjesman ontmoet die zei: “Ik heb te veel klemmen”? Nee, en dat zal je nooit doen! Dat komt omdat je nooit teveel klemmen kunt hebben. Voor het bouwen van zelfgemaakt meubilair vind ik het leuk om een ​​assortiment lijmklemmen in verschillende lengtes te hebben. Mijn favoriete lijmklemmen zie je hieronder.

Wist je dat er een trucje is om alles vast te klemmen? Wat is de beste positie voor klemmen? Hoeveel klemmen heb je echt nodig? Bekijk mijn 6 tips om je doe-het-zelf-project als een pro te klemmen voor de antwoorden op deze vragen en voor tips om klemsuccessen te garanderen.

Afkortzaag

Zonder moeite is de afkortzaag de zaag die ik het meest gebruik om mijn doe-het-zelf-meubelprojecten te bouwen. Ik kan zelfs geen doe-het-meubelproject bedenken waarbij geen plank op lengte nodig was. Er zijn veel opties als het gaat om het kiezen van een verstekzaag. Hier schreef ik een artikel over; waarop letten bij het kopen van een afkortzaag?

De Hikoki verstekzaag is een geweldige optie voor een DIYer die net begint, als een tweede verstekzaag. Dit is de mijne die ik gebruik voor mijn outdoor doe-het-zelf-projecten en de zaag die ik meeneem naar het huis van een vriend om te helpen met projecten voor het verbeteren van het huis. Bekijk hier mijn insteltips en een overzicht van de Hikoki verstekzaag.

 

Zorg ervoor dat je mijn 7 verstekzaagtrucs bekijkt. Elke doe-het-zelver moet weten dat hij vol zit met hints en tips om het meeste uit je verstekzaag te halen. Het gebruik van een verstekzaag op een werkbank is OK, maar het hebben van een speciale verstekstandaard is ideaal.

Schuurmachine

Toen ik begon met het maken van zelfgemaakt meubilair, heb ik mijn projecten geschuurd met een palmschuurmachine. Palmschuurmachines zijn verschrikkelijk! Het trilt als een gek, je moet het schuurpapier snijden en dan het schuurpapier als een naald rijgen en na dat alles krast de palmschuurmachine eigenlijk op het oppervlak van ons project. Er moet een betere manier en een betere tool zijn, toch?

Ja dat is er. Betreed de wereld van schuurmachines. In plaats van in een enkelvoudige, cirkelvormige richting te roteren, roteert een excenterschuurmachine in een willekeurig patroon. Dit patroon met willekeurige banen geeft de schuurmachine minder een knagend gevoel. Natuurlijk trilt het nog steeds, maar voor mij trilt het niet zoveel als een palmschuurmachine. Het beste deel is dat het oppervlak van mijn meubelprojecten soepel en krasvrij blijft. Bekijk hier meer van mijn schuurtips en -tricks.

 

Antislipmat

Wanneer ik de onderdelen schuur voor mijn meubelprojecten, doe ik het op een antislipmat. De rubberen grepen naar de onderdelen en minimaliseert het “achtervolg” rond de werkbank. Natuurlijk, de onderdelen bewegen nog steeds een beetje. Voor mensen zoals ik die niet van schuren houden, maakt hetantislipmat de taak iets draaglijker.

 

Conclusie

Dit zijn de essentiële gereedschappen die ik gebruik voor het bouwen van zelfgemaakt meubilair. Heb je een nieuwe gereedschapskist nodig? Zorg ervoor dat u de geweldige selectie bekijkt op Wayfair.com.

Welke hulpmiddelen zijn essentieel voor u bij het bouwen van zelfgemaakt meubilair? Heeft u nog toevoegingen, mail deze dan!

€ 0,00

€ 0,00 excl. BTW

Vragen over Gereedschap die de doe-het-zelf meubelmaker MOET hebben

We hebben uw vraag ontvangen en zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Het is niet gelukt om de vraag te versturen.

* Verplicht

Uw ervaring met deze klus

Review verzonden

Schrijf een review

Of neem contact op

kluzzen24@gmail.com

Gereedschap die de doe-het-zelf meubelmaker MOET hebben is toegevoegd aan uw winkelwagen!

Maak uw bestelling compleet

Gereedschap
Gereedschap
Alle foto's

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen